Linux Kernel 5.13 officieel gelanceerd met ondersteuning voor M1 Macs

Het heeft een paar maanden geduurd, maar Linux heeft nu ondersteuning gekregen voor M1-Macs met Linux Kernel 5.13. Dit komt na enkele maanden testen, inclusief de kandidaat-versie Het werd voor het eerst aangekondigd meer dan een maand geleden.

De nieuwe 5.13 Kernel voegt ondersteuning toe voor verschillende chips op basis van de ARM-architectuur, waaronder de Apple M1. Dit betekent dat gebruikers Linux native kunnen gebruiken op de M1 MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini en 24-inch iMac.

Het was al mogelijk om Linux op M1 Macs te draaien via virtuele machines en zelfs met een bestand Haven van Corellium, maar geen van deze alternatieven werkt native – wat betekent dat ze niet profiteren van de maximale prestaties van de M1-chip. Sommige ontwikkelaars hebben echter gewerkt aan Inclusief native ondersteuning voor M1 in de Linux Kernel KernEn nu is dit werkelijkheid geworden.

Zoals ik het zag VoronexLinux 5.13″ biedt initiële maar vroege ondersteuning voor de Apple M1 met kernondersteuning, maar nog geen grafische versnelling en nog veel meer te gaan.

De nieuwe Linux Kernel 5.13 biedt beveiligingsfuncties zoals Landlocked LSM, Clang CFI-ondersteuning en optioneel willekeurige kernel-stack-offset bij elke systeemaanroep. Er is ook FreeSync HDMI-ondersteuning

Linux Kernel 5.13 aangekondigd Geschreven door Linus Torvalds op zondag op zijn blog:

We hebben dus een vrij rustige week gehad sinds RC7, en ik zie geen reden om 5.13 uit te stellen… Natuurlijk, als de afgelopen week klein en rustig was, is 5.13 over het algemeen vrij groot. In feite is het een van de grootste releases van 5.x, met meer dan 16k commits (meer dan 17k als je de samenvoegingen meetelt), van meer dan 2k ontwikkelaars… en met 5.13 voor de deur betekent dat duidelijk het merge-venster voor 5.14 Morgen zal beginnen. Ik heb al een aantal pull-verzoeken in behandeling, maar zoals gewoonlijk vraag ik mensen om ten minste 5.13 een snelle test te doen voordat ze verder gaan met de opwindende nieuwe hangende dingen.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Interview: Mr. Nagashima over Pokémon Trading Card Games
Als je Pokémon zegt, denk je meteen aan trainers die schattige dieren...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *