Linux Mint 21.1 Beta is beschikbaar om te downloaden

Er is een gloednieuwe bètaversie van Linux Mint 21.1 “Vera” beschikbaar om te downloaden.

Linux Mint 21.1 beta-builds zijn gemaakt op Linux Mint-servers om te downloaden, hoewel deze mijlpaal nog niet “officieel” is aangekondigd. Deze bèta loopt vooruit op een stabiele release die later deze maand gepland staat. Het is nog steeds gebaseerd op Ubuntu 22.04 LTS-release, zij het met een tiental native programma’s er bovenop.

Zoals updates gaan, is Linux Mint 21.1 niet de grootste die Mint heeft uitgebracht. “Vera” is meer dan een verzameling van Iteratieve verbeteringen in plaats van een massa nieuwe grote releases – net als bij de meeste puntreleases.

De kern van Linux Mint 21.1 is Kaneel 5.6. Dit is de nieuwste stabiele release van de slimme (en enigszins traditionele) Cinnamon-desktopomgeving. Het introduceert een aantal nieuwe functies, waaronder Kleine hoekbar We schreven er vorige maand over. De Corner Bar is standaard ingeschakeld en laat u aan het einde van het paneel klikken om alle vensters te verbergen en direct uw bureaublad weer te geven.

Er is een Corner Bar-instelling om het ‘desktop peek on scroll’-effect in te schakelen. Dit is iets waar veel Windows-gebruikers misschien bekend mee zijn. Mint voegt een optie toe om ook de voorruiten te vervagen en de dekking van het peek-a-boo-effect zelf te configureren:

The Corner Bar draait op Linux Mint 21.1 Beta

Aangezien de nieuwe “Corner Bar” in Linux Mint 21.1 vergelijkbare functionaliteit biedt als de oudere “show desktop”-applet in Linux Mint, is de laatste verwijderd. Dit resulteert in een kleine herschikking van de standaard paneellay-out. De Muntlijst uiterst links, maar wordt nu gevolgd door een scheidingsteken en vervolgens snelkoppelingen naar Nemo En de Vuur Vos.

Nieuwe scheidslijn tussen bestaande draagraketten

U merkt misschien ook dat er geen Home- of Prullenbak-pictogrammen meer op uw bureaublad staan. Deze zijn nu aan het zicht onttrokken, waardoor de virtuele desktop een eenvoudig, modern gevoel krijgt. mis hun? U kunt het opnieuw inschakelen vanuit een bestand pictogrammen op het bureaublad Instellingen.

READ  Bihar 2021 antwoordsleutel vrijgegeven, download BSEB Matric (klasse 10) antwoordsleutel 2021 voor inhoudelijke vragen op biharboardonline.bihar.gov.in

Met de nieuwe instellingen kunt u dit doen Bepaal hoe lang meldingen op het scherm verschijnen (Wat geweldig is als je merkt dat je regelmatig meldingen mist, of geen tijd hebt om lange meldingen te lezen:

Configureer time-out voor meldingen

Linux Mint 21.1 introduceert nieuwe pictogrammen voor mappen, die beter zichtbaar zijn bij het openen van een bestand Nemo Voor het eerst bestandsbeheer. Ik weet niet zeker wat de blauwe diagonale lijn in de hoeken van de map betekent (als er iets is), omdat het meer op een statusindicatie lijkt dan op een onderdeel van het concept van de map.

Nieuwe standaard mappictogrammen (niet groen – schokkend)

Elders geeft Linux Mint 21 Chauffeur Beheerder En de software bronnen Enkele nieuwe vaardigheden, waaronder de mogelijkheid om te rennen Chauffeur Beheerder In gebruikersmodus (dwz zonder dat een root-wachtwoord nodig is). De update introduceert ook een nieuwe ISO-verificatietool die u kunt openen door met de rechtermuisknop op de ISO-afbeelding in een bestand te klikken Nemo bestanden beheerder.

Er zullen waarschijnlijk nog een paar veranderingen zijn, met meer te verwachten, nou ja, in detail zodra de officiële Linux Mint 21.1 Beta release-opmerkingen op Linux Mint zijn gepubliceerd.

Download Linux Mint 21.1 Beta

Linux Mint 21.1 beta kan worden gedownload van de Linux Mint-website en van de officiële website Linux Mint-spiegelservers downloaden (Ga gewoon naar de map “testing” in de hoofdmap van de spiegelserver, want dit is een bètaversie).

Als je van plan bent om het te proberen, doe het dan Houd er rekening mee dat het een proefversie is Laat los. het is een Niet stal. Je zou bugs, breuken, gekartelde randen, haperingen in de prestaties en dergelijke moeten verwachten. De meeste mensen kunnen beter wachten op de stabiele release van Linux Mint 21.1 over een paar weken.

READ  PUBG Mobile Seizoen 16: Metro Royale Guide

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van de nieuwe bètaversie van Linux Mint 21.1, zorg er dan voor dat je deze download via de bovenstaande links. En als u feedback of bugrapporten heeft, kunt u deze in ons bestand indienen Linux Mint bugtracker. Linux Munt.

Written By
More from Eda Greene
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *