Lionel Messi scoorde in de 1000e wedstrijd toen Argentinië de kwartfinales van het WK bereikteCNN

Lionel Messi Hij scoorde in de 1000e carrièrewedstrijd toen Argentinië Australië met 2-1 versloeg om door te gaan naar de jaren 2000 wereldbeker Kwartfinales.

Kapitein def Team Voor de honderdste keer stak Messi deze ronde van 16 aan wedstrijd Halverwege de eerste helft herstelde hij de bal voorzichtig na een geweldig spel – zijn 789e doelpunt in zijn carrière.

In de tweede helft profiteerde Julián Alvarez van het trage keepen van de Australische doelman Matt Ryan om zijn tweede doelpunt van het toernooi te scoren en de voorsprong van Argentinië uit te breiden.

Net toen het erop leek dat Argentinië het hele proces had doorlopen, werd Craig Goodwins afgebogen doelpunt van buiten het strafschopgebied in de benedenhoek gekruld om een ​​spannende finale op te zetten, maar Argentinië wist stand te houden.

Aziz Behesh leek de onverwachte gelijkmaker te pakken, maar een laatste tackle van Lisandro Martinez weerkaatste het schot van de Australische verdediger na een reeks zigzags langs een reeks Argentijnse verdedigers.

Door de overwinning treft Argentinië vrijdag Nederland in de kwartfinales, nadat Nederland eerder op zaterdag met 3-1 won van het Amerikaanse nationale herenteam.

Messi’s zoektocht naar de ongrijpbare WK-titel had een moeizame start in Qatar 2022 – Argentinië verbaasde Saoedi-Arabië in hun openingswedstrijd in de groep – en Geen albiceleste Australië had in het eerste half uur amper last.

Veel voetbalexperts hebben opmerkingen gemaakt over hoe geneigd Messi tegenwoordig is om wedstrijden te lopen, maar dat was niet het geval toen de 35-jarige Behich uitschakelde toen hij probeerde de bal weg te spelen.

Messi en Behish begonnen vol energie aan een wedstrijd en dat beetje passie was genoeg om de Argentijnse fans in het Ahmed Ben Ali-stadion op de been te krijgen en opnieuw te laten zingen.

Al snel werden die fans echt luidruchtig toen Messi een prachtig schot met de linkervoet langs de Australische doelman Ryan krulde na de briljante zet van Argentinië.

Het was Messi’s negende doelpunt in een WK-finale, waarmee hij Diego Maradona en Guillermo Stabile, die er elk acht hadden, voor was. Alleen Gabriel Batistuta heeft meer voor Argentinië met 10.

Messi viert feest na het scoren van Argentinië's eerste doelpunt tegen Australië.

Dit was zelfs in de eerste helft het hoogtepunt, aangezien Australië er georganiseerd uitzag en nooit ontzag had voor Argentinië.

Na de pauze begon Argentinië van stijl te veranderen Geen albiceleste Het tweede doelpunt kwam voort uit hard werken en druk.

Nadat Ryan een backpass probeerde te controleren, nam hij een krachtige aanraking om een ​​haastige Rodrigo De Paul te ontwijken.

Helaas voor Ryan voegde Alvarez zich bij de pers en profiteerde van de fout van de Australische doelman om zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden te scoren.

Roep meer Messi-magie op terwijl de 35-jarige stuiterde en stuiterde langs een reeks Australische spelers tot grote vreugde van de duizenden aanwezige Argentijnse fans.

Argentinië had cruise control, maar met nog iets minder dan 15 minuten te gaan, leek het erop dat een schot van de Australiër Goodwin veilig naast het Argentijnse doel ging voordat hij Enzo Fernandez raakte en langs Emiliano Martinez ging.

Terwijl Australië mikte op een tweede doelpunt, kreeg Argentinië kansen om de Australiërs te vangen in de tweede helft, en Lautaro Martínez miste verschillende kansen om de wedstrijd te bezegelen.

Behic scoorde bijna een van de doelpunten van het toernooi terwijl hij zich tussen een reeks Argentijnse spelers wurmde voordat een vliegende tussenkomst van Manchester United-verdediger Martinez de Australiër op het laatste moment frustreerde.

Australië kwam voor de laatste keer dichtbij, de jonge Garang Kowal – pas zijn derde optreden voor het Australische nationale team – dwong bijna extra tijd af, maar zijn schot van dichtbij werd van richting veranderd door de Argentijnse doelman Martínez.

READ  Willekeurig: we moeten deze geweldige, door fans gemaakte Super Mario RPG nu spelen
More from Madison Garrett
Lekkage van nieuwe Mario-games geeft hoop aan Nintendo GameCube-fans
temidden van geruchten Super Mario Odyssey 2, meer Mario Games voor de...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *