Live updates: de begrafenis van John Lewis

Live updates: de begrafenis van John Lewis
Zwembad / CNN

Rev. Dr. Raphael G. Warnock, senior pastoor van Ebenezer Baptist Church, riep de nalatenschap van Rep. John Lewis op toen hij de begrafenis van het late congreslid in Atlanta opende.

‘We worden hier gedagvaard, omdat er op een moment dat er hoge functionarissen zijn die veel beter zijn in verdeeldheid dan visie, die ons niet kunnen leiden, zodat ze spreken om ons te verdelen, op een moment dat er zoveel politiek cynisme en narcisme is dat hier doet zich voor als patétijd een echte Amerikaanse patriot die zijn leven en ledematen riskeerde voor de hoop en de belofte van democratie, ‘zei de pastoor.

Warnock drong er bij de aanwezigen en het land op aan om “samen te blijven vechten” en “samen te stemmen”.

‘We vieren John Lewis. Hij raakte gewond vanwege Amerika’s overtredingen. Gekneusd vanwege onze ongelijkheden, en de straf van zijn vrede was op hem, en door zijn striemen zijn we genezen, dus laten we hem vandaag gedenken, en laten we morgen opnieuw toezeggen om samen te staan ​​en samen vechten en samen stemmen en opstaan ​​namens waarheid en gerechtigheid samen! We komen hier samen doorheen, ‘zei Warnock.

‘Laten we samen de ziel van onze democratie redden en laten we de heer aanbidden’, voegde hij eraan toe.

Titaan burgerrechten: Op 25-jarige leeftijd hielp Lewis leiden een mars voor stemrechten op de Edmund Pettus-brug in Selma, Alabama, waar hij en andere demonstranten werden opgewacht door zwaarbewapende staats- en lokale politie die hen met knuppels aanviel en Lewis ‘schedel brak.

Beelden van die “Bloody Sunday” schokten de natie en zorgden voor meer steun voor de Voting Rights Act van 1965, die door president Lyndon B. Johnson in de wet was ondertekend.

READ  Zeelieden verliezen het spel in het spel, het spel zelf

Kijk maar:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *