De first lady van Brazilië test positief op Covid-19

De first lady van Brazilië test positief op Covid-19

De Europese Unie heeft de lijst van veilige reislanden herzien naar 11 niet-lidstaten nadat Algerije van de lijst is geschrapt, volgens een verklaring van de Europese Raad die donderdag is bekendgemaakt.

Volgens de verklaring zal de EU de reisbeperkingen aan de buitengrenzen voor inwoners van Australië, Canada, Georgië, Japan, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay geleidelijk opheffen.

De Verenigde Staten blijven op de lijst van beperkte landen staan ​​en China wacht nog steeds op goedkeuring op basis van wederkerigheid.

“De criteria om te bepalen voor welke derde landen de huidige reisbeperking moet worden opgeheven, hebben met name betrekking op de epidemiologische situatie en inperkingsmaatregelen, waaronder fysieke afstand, evenals economische en sociale overwegingen. Ze worden cumulatief toegepast”, aldus de verklaring. “Wederkerigheid moet ook regelmatig en per geval in aanmerking worden genomen.”

De verklaring voegde eraan toe dat niet-EU-landen, om als veilig voor reizen te worden beschouwd, coronavirusgevallen per 100.000 inwoners moeten hebben die dicht bij of onder het EU-gemiddelde van de afgelopen 14 dagen liggen, evenals een stabiele of dalende trend van nieuwe gevallen over die periode in vergelijking met de voorgaande 14 dagen.

De EU houdt ook rekening met de “algemene reactie van andere landen op COVID-19”, met inbegrip van de vraag of zij betrouwbare coronavirustests, bewaking, contacttracering, insluiting, behandeling en rapportage hebben geïmplementeerd.

In landen waar reisbeperkingen blijven gelden, zijn er uitzonderingen voor EU-burgers, langdurig ingezetenen van de EU, gezinnen van EU-ingezetenen en burgers en “reizigers met een essentiële functie of behoefte”.

De Europese Raad zei dat hij de lijst van veilige reislanden regelmatig zal blijven herzien, en voegt eraan toe: “Reisbeperkingen kunnen geheel of gedeeltelijk worden opgeheven of opnieuw worden ingevoerd voor een specifiek derde land dat al is vermeld op grond van veranderingen in sommige van de voorwaarden en als gevolg daarvan , bij de beoordeling van de epidemiologische situatie. Als de situatie in een in de lijst opgenomen derde land snel verslechtert, moet snelle besluitvorming worden toegepast. “

READ  De hoogst gewaardeerde speler in Street Fighter 6 heeft nu meer dan 200.000 League Points

Het blijft echter aan de EU-lidstaten om te beslissen hoe zij eventuele wijzigingen in het grensbeleid precies doorvoeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *