Luo Sang gehouden voor Hawala Racket was ook na Dalai Lama: Bronnen

Hawala Racket: Geld omkopen voor Tibetaanse monniken werd gestuurd door mannen die op het kantoor van Luo Sang werkten

Hoogtepunten

  • Luo Sang opereerde onder de nepnaam Charlie Peng
  • Uit onderzoek is gebleken dat Luo Sang illegaal India was binnengekomen
  • Hij trouwde met een vrouw uit Mizoram en nam de Indiase identiteit aan

New Delhi:

Een Chinese staatsburger die was gearresteerd wegens vermeend witwassen van geld, was ook enkele Tibetaanse monniken in Delhi aan het omkopen, mogelijk om informatie te verzamelen over de Tibetaanse spirituele leider Dalai Lama en zijn medewerkers, zo heeft de afdeling Inkomstenbelasting geconstateerd. Bronnen zeiden dat contant geld tussen Rs 2 lakh en 3 lakh werd gegeven aan veel mensen, die in de buurt van Majnu Ka Tila in Delhi wonen. Het proces om ze te identificeren is bezig.

Luo Sang, die opereerde onder de valse naam Charlie Peng, werd dinsdag gearresteerd tijdens een inval in Delhi door de Income Tax Department. De politie van Delhi zei dat hij ook wordt beschuldigd van spionage in september 2018. Momenteel is hij op borgtocht vrijgelaten.

Uit onderzoek is gebleken dat Luo Sang in 2014 illegaal India was binnengekomen vanuit Nepal. Hij trouwde met een vrouw uit Mizoram en nam de Indiase identiteit aan met een vals paspoort dat was afgegeven vanuit Manipur. Hij kreeg ook een Aadhaar-kaart en een PAN-kaart gemaakt in die naam.

Het geld voor omkoping voor Tibetaanse monniken werd gestuurd door mannen die op het kantoor van Luo Sang werkten, heeft de IT-afdeling tegen overheidsinstanties gezegd. De koeriers hebben toegegeven het geld te hebben overgemaakt, aldus de afdeling.

READ  Trump dringt er bij land op aan om volledig te openen: "We zullen nooit sluiten"

De groep voerde zijn volledige communicatie via de Chinese app We Chat, zeiden bronnen.

De afdeling heeft ook een in Delhi gevestigde Chartered Accountant opgespoord, die de groep hielp bij het witwassen van geld. De man, die wordt ondervraagd en nog moet worden gearresteerd, beheerde meer dan 40 bankrekeningen.

Transacties voor een bedrag van Rs 300 crore werden uitgevoerd via deze bankrekeningen, aldus bronnen. De transacties werden uitgevoerd in opdracht van Chinese firma’s, waarvan sommige zijn opgespoord

Veel van deze transacties verliepen via Hong Kong. De discussies hierover zijn ook gevoerd via We Chat, aldus bronnen op de afdeling.

De rekeningen, verspreid over verschillende banken, zijn aangehecht door de afdeling inkomstenbelasting. De afdeling vermoedt dat er op een of andere manier bankmedewerkers bij betrokken waren en dat velen van hen onder de scanner staan.

De IT-afdeling heeft geconstateerd dat grotere Chinese bedrijven nep-inkooporders uitgaf voor kleinere Chinese bedrijven. Door kleinere Chinese bedrijven werden valse rekeningen betaald.

Vorige week had de IT-afdeling huiszoekingen uitgevoerd in Delhi en andere delen van het Nationaal Hoofdstedelijk Gewest.

De IT-afdeling heeft gezegd dat Peng en andere Chinese staatsburgers 40 bankrekeningen hebben geopend in naam van Chinese shell-bedrijven en meer dan Rs 1.000 crore hebben witgewassen. Geregistreerde Chinese bedrijven worden ervan beschuldigd van tevoren Rs 100 crore te hebben laten zien van bedrijven – die bleken lege bedrijven te zijn – om de detailhandel in India te betreden.

De afdeling heeft nu contact opgenomen met de GST-afdeling voor verder onderzoek.

Written By
More from Max Mcgee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *