Magnus Carlsen verslaat Ian Nepomnyashchi en behoudt het Wereldkampioenschap schaken – live! | sport-

Nepomnyakhchi mag dan aan het afnemen zijn en op het punt staan ​​te vertrekken, hij is verzekerd van een plaats op de achtkoppige shortlist in 2022. Als hij wint, historische parallellen – Vasily Smyslov in 1954 en 1957, Boris Spassky in 1966 en 1969, en Gary Kasparov in 1954 en 1957. 1984 en 1985 – suggereren dat hij misschien gebruik heeft gemaakt van de harde leerervaring om bij een tweede poging een veel beter gevecht te maken. Natuurlijk is een tweede schot verre van gegarandeerd, en Alireza Firouzja, Deng Liren of Caruana zouden eerder vechten.

Voor Carlsen, behoudens een onverwachte slip dit weekend, levert het resultaat de meest overtuigende wedstrijdprestaties voor zijn vier verdedigingen in het kampioenschap sinds 2014, en brengt hem dichter bij algemeen aanvaard worden als de nummer 1 aller tijden, voor Kasparov en Bobby Fischer.

De Joker in het pakket blijft de frequente hint van Carlsen dat hij op een gegeven moment zal stoppen met de Fide-titelwedstrijd en zich gewoon zal aanmelden voor een serie, vergelijkbaar met de Online Champions Tour, waar wedstrijden snel twee uur worden in plaats van de klassieke vier uur. standaard. Zou dat volgende week al kunnen gebeuren? Het lijkt onwaarschijnlijk, aangezien er de komende jaren een toenemende vraag van het publiek zal zijn naar de kampioenswedstrijd van Carlsen tegen Firuzja tegen klassieke tijdtarieven.

READ  Duke basketbalinkten is de meest verwachte wedstrijd zonder conferenties in 2021-22
More from Madison Garrett
Maker ‘App Store voor jailbreakers’ daagt Apple voor de rechter
Softwareontwikkelaar Jay Freeman bracht in maart 2008 zijn eigen app store voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *