Manticore, een Roblox-achtige gaming-startup, haalt $ 100 miljoen aan nieuwe financiering op

Terwijl investeerders op zoek zijn naar de volgende Roblox-game, heeft Manticore Gaming $ 100 miljoen aan nieuw geld opgehaald.

Zoals het onlangs populaire Roblox-spel, Manticore Het is een online platform Door de gebruiker gemaakt computerspel, en het is een van de vele binnen de zogenaamde sociale gaming-ruimte. De vierjarige mikt op een publiek dat ouder is dan Roblox – tieners en ouder – en heeft het afgelopen jaar alleen al bijna 30.000 games op zijn site gepubliceerd, een gemiddelde van meer dan 70 games per dag.

“De meeste van deze spellen zijn gemaakt door volledig willekeurige mensen, mensen die je normaal niet tegenkomt in games – typische eenzame makers”, zegt Frederic Decamps, CEO en mede-oprichter van het bedrijf. “We hebben 17 jaar. We hebben 65 jaar. . We hebben gepensioneerden. We hebben moeders. ‘

Descamps stelt zich “een eindeloze speelhal, een universum met tienduizenden games” voor, zegt hij. Hij heeft het kapitaal om deze wereld nieuw leven in te blazen. Manticore had in de afgelopen twee jaar voor de laatste ronde al $ 45 miljoen verdiend; Tot de investeerders behoren SoftBank, dat geld heeft geïnvesteerd in de nieuwste financiering, Benchmark en Epic Games, de fabrikant van Ingediend​ Het platform bevindt zich al enkele maanden in de alpha-lanceringsfase en Manticore is van plan zichzelf uit te breiden door op 15 april te lanceren in de Epic Game Store.

Sociaal gamen bevindt zich op een steeds meer bekeken kruispunt van technologie naarmate videogames en sociale netwerken in elkaar overvloeien. Industrieleider Roblox kondigde in maart zijn beursintroductie aan en bereikte een marktwaarde van bijna $ 40 miljard. De oprichter, Dave Baszuki, is miljardair geworden. En vorige week zei een ander bedrijf, Rec Room, dat het $ 100 miljoen ophaalde met een waarde van $ 1,25 miljard van Sequoia Capital en Index Ventures.

READ  Het is tijd om pc-gaming vanaf uw bank te proberen
Written By
More from Max Mcgee

Tahj Mowry noemt ex Naya Rivera zijn ‘eerste liefde’ in emotionele toewijding

Acteur Tahj Mowry is diepbedroefd over de veronderstelde dood van ‘Glee’-actrice Naya...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *