Matinee combineert Pergolesi en Scarlatti

NTR-klasgenoten zaterdag Matinee maakte op 29 mei bekendheid in Pergolesi Moeder Stubbat naar mij Requiem voor Santa Cecilia Van Alessandro Scarlatti. Julio Brandi is de muzikaal leider onder leiding van solist-sopraan Robin Johansen.

Robin Johansen – geen onbekende in Amsterdam – Pergolesi en Scarlatti zingen. (© Tatjana Dachsil)

Wie kent haar niet? Hij zij Moeder Stubbat Door Giovanni Battista Pergolesi is een van de beroemdste werken in de religieuze referentie. Mattini’s concert op zaterdag schrijft het succes van het werk toe aan “een vleugje operadrama, gedurfde harmonie en een prachtige balans tussen blues en gelukzaligheid”.

De dirigent van het Gisleri-orkest Giulio Brandi is te gast in Matinee en speelt de klassieker Pergolesi, met sopraan Robin Johansson en Alto Raphael B.

Requiem zal naast Bergolese worden gehoord door stadsgenoot Alessandro Scarlatti. De Requiem voor Santa Cecilia, Opgedragen aan de patroonheilige van de muziek, is volgens Matinee “een opwindende mix van Counterpoint’s” stile antico “en gloeiende hoge barok.” Het blok bestaat uit vijf vocale solo’s. Sopraan Paulo Valentina Molinari, Tenor Raphael Giordani en bas Alessandro Ravasio voegen zich bij Johanssen en B.

Matinee Show begint om 14.15 uur en wordt live uitgezonden op NPO Radio 4. De programmabrochure is gratis te downloaden op NTR Saturday Matinee website.

Robin Johansson was in maart te gast in de tv-show Podium Witteman:

READ  Configuratie kan niet worden gedownload op COD Mobile
More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *