Meer dan 1 miljoen downloads coronavirus-app

Update 25 augustus: Coronavirus (COVID-19)

De eerste week van de praktijktest CoronaMelder in Overijssel zit erop. Veel inwoners en bezoekers van Overijssel hebben gereageerd op de oproep om mee te doen aan de praktijktoets. Mensen die hulp nodig hadden bij het downloaden van de app, belden de CoronaMelder-helpdesk.

Wie CoronaMelder in Overijssel heeft geïnstalleerd, helpt mee om te testen hoe de app werkt naast het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD’s. GGD Twente en GGD IJsselland kregen veel positieve reacties over deelname aan de praktijktoets. Denk aan scholen, gemeenten en grote werkgevers die inwoners van Twente en IJsselland vragen om de app te downloaden.

Zo zal Saxion Hogeschool voorafgaand aan het nieuwe studiejaar aandacht vragen voor de app. Ook het college en de burgemeester van Dinkelland behoren tot de app-gebruikers. Burgemeester Joosten: De app is gemakkelijk te gebruiken. Na het downloaden volg je een paar stappen en hoef je echt niets meer te doen. Zorg ervoor dat uw bluetooth is ingeschakeld. Je krijgt een melding wanneer je in de buurt bent geweest van een app-gebruiker die voor langere tijd corona lijkt te hebben. Dit bericht vertelt u ook wat u moet doen. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe groter het bereik en hoe sneller het virus kan worden ingesloten. Dat wil jij ook, nietwaar? “

CoronaMelder is populair. CoronaMelder is tot en met maandag 24 augustus meer dan een miljoen keer gedownload (1.000.848). De helpdesk van CoronaMelder kreeg veel vragen over telefoons waarop de app werkt. CoronaMelder is geschikt voor iPhones met iOS 13.5 en Android-telefoons met versie 6 of nieuwer.

READ  Ik hoop dat walvissen over de hele buurt verspreid zijn

Codes CoronaMelder gedeeld
Vorige week zijn 62 mensen in de regio Twente positief getest op het coronavirus. In de regio IJsselland ging het om 34 mensen. In beide regio’s was er minimaal één besmette persoon die ook CoronaMelder gebruikt (één in Twente, drie in IJsselland). De besmette personen deelden samen met de medewerkers van het bron- en contactonderzoek de codes uit de app met de GGD’s. App-gebruikers die ongeveer 15 minuten in de buurt van de besmette personen waren, kregen vervolgens een melding met een dag en tijdstip van het contact en het advies om zich te laten testen.

Meer weten?
Lees meer over CoronaMelder op coronamelder.nl of rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app. Voor technische vragen over de app kun je bellen met de CoronaMelder helpdesk op 0800 1280.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuws redactioneel

Wilt u een artikelcorrectie of aanvulling indienen? Meld het ons. Wil je op dit bericht reageren? Laat alstublieft uw commentaar achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan met de tiplijn: 038 – 88 88 853.advertentie

More from Madison Garrett

Diablo 2: Resurrected accepteert oude archiveringsbestanden van de originele Diablo 2

Opgewonden over de aankomende Diablo 2 Remaster, maar bezorgd over het verlies...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *