Meer dan 100 locaties doorzocht op jacht naar UP Gangster Vikas Dubey die 8 agenten vermoordde

Meer dan 100 locaties doorzocht op jacht naar UP Gangster Vikas Dubey die 8 agenten vermoordde

Het beruchte criminele meesterbrein Vikas Dubey is in meer dan 60 gevallen gezocht.

Lucknow:

Vikas Dubey, de beruchte misdadiger achter de koelbloedige moord op acht UP-agenten, is erin geslaagd de arrestatie te omzeilen, ondanks uitgebreide onderzoeken door politieteams om hem te arresteren.

Meer dan 25 teams van politiefunctionarissen hebben de afgelopen 48 uur op meer dan 100 locaties invallen gedaan, waarbij politieteams nabij de grens met Nepal en andere staten huiszoekingen hebben uitgevoerd. De politie heeft ook de geldbeloning verhoogd naar Rs 1 lakh voor informatie over de verblijfplaats van Dubey, die minstens 60 zaken tegen hem heeft, waaronder moord en poging tot moord.

Er is ook een surveillanceteam opgericht om meer dan 500 mobiele telefoons te scannen om informatie over zijn huidige locatie op te halen.

Maar ondanks de uitgebreide zoektochten is Dubey tot nu toe onvindbaar gebleven.

Er zijn ook berichten dat Dubey zich voor de rechtbank zou overgeven, maar de informatie kon niet door NDTV worden geverifieerd.

‘Schiet hem neer waar hij ook is,’ zei Dubey’s moeder door persbureau PTI.

Ze zegt dat haar zoon geen genade mag worden betoond.

‘Mensen kwamen me vertellen over het incident. Ik heb het ook op tv gezien. Iemand die anderen zoveel pijn heeft gedaan, moet voor zijn zonde betalen’, zei ze.

Zijn vader liet het ook aan de regering over om passende maatregelen tegen zijn zoon te nemen. “De regering zal volgens de normen handelen, wat kan ik doen? De regering zal maatregelen nemen die naar haar mening passend zijn”, zei Ramkumar Dubey zaterdag door PTI.

READ  Enorme HD-mod voor Batman Arkham City verbetert meer dan 1000 texturen

Op zaterdag heeft het districtsbestuur van Kanpur een huis van Vikas Dubey gesloopt.

In beelden van de sloop staat een groep gewapende politieagenten (sommigen met schijnbaar aanvalsgeweren) op wacht terwijl een eenzame zwart-gele bulldozer het huis afbreekt.

De Station House Officer (SHO) van het politiebureau van Chaubeypur, waaronder het dorp van Vikas Dubey valt, is geschorst.

“Op het moment van de ontmoeting vluchtte hij de ontmoetingsplaats. Als hij de criminelen had ontmoet, had de situatie anders kunnen zijn”, citeerde persbureau ANI Mohit Agarwal, inspecteur-generaal (Kanpur Range).

Vrijdagochtend werd een groot politiekorps van ongeveer 50 politieagenten, afkomstig van drie politiebureaus om Vikas Dubey te arresteren, in een hinderlaag gelokt door de schutters van Dubey toen ze het dorp Bikru bereikten, dat op ongeveer 150 km van de hoofdstad Lucknow ligt.

Acht politiepersoneel, onder wie een adjunct-hoofdinspecteur van politie, werd doodgeschoten en zeven anderen raakten gewond.

Het strafblad van Vikas Dubey begon in 1990 met een moordzaak. In de loop der jaren stapelde hij beschuldigingen op van poging tot moord, ontvoering, afpersing en rellen.

In 2001 werd Dubey beschuldigd van de moord op Santosh Shukla, een Kanpur BJP-leider die werd achtervolgd en doodgeschoten in een politiebureau. Dubey “gaf zich over” in 2002 maar werd vrijgesproken.

Als crimineel met politieke banden was hij in het verleden ook lid van een politieke partij en hield hij naar verluidt gewapende handlangers in zijn dorp.

Alom gevreesd, oefent hij invloed uit en een plaquette in zijn dorp, op de plaats van een project, beschrijft hem als een “voormalig Zila panchayat-lid”.

READ  Ontwikkelaar die ervan wordt beschuldigd gestolen Elden Ring-animaties te gebruiken, haalt activa op na de reactie van Epic

Met input van PTI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *