Meer details aangekondigd PlayStation 5: regiovrije games en streaming

De nieuwe details zijn te lezen in een uitgebreide FAQ-gids van Sony. Net als op de PlayStation 4 zijn PlayStation 5-games ook regiovrij. Iedereen die een game koopt of een game in het buitenland importeert, heeft er toegang toe op het PlayStation 5 Speel.

Net als de PS4 beschikt de PS5 over de Remote Play functie, waarmee games vanaf je eigen gameconsole naar smartphones of een pc gestreamd kunnen worden. De functie werkt ook met een PlayStation 4: wie zowel een PS5 als PS4 heeft, kan zijn PS5-games via Remote Play streamen naar een PS4 in bijvoorbeeld een andere kamer.

Geen resolutie van 1440p

De PlayStation 5 toont in eerste instantie geen 1440p-resolutie. Veel pc-gamers gebruiken een monitor met die resolutie, die vaak geschikt is om games met 120 frames per seconde te laten zien.

Voorlopig ondersteunt de PS5 resoluties 720p, 1080i, 1080p en 2160p (4K). De nieuwe Xbox Series X en S ondersteunen een resolutie van 1440p.

8K komt later

Later volgt een update die ook 8K-resolutie ondersteunt. Ondersteuning voor een resolutie van 1440p is echter niet uitgesloten. Als genoeg spelers erom vragen, kan ondersteuning worden toegevoegd met een update, zei Sony-CEO Hideaki Nishino tegen de Japanners AV-horloge.

Nishino denkt ook dat de PlayStation 5 de virtual reality-ervaring van de PSVR-bril gaat verbeteren. Een webbrowser is momenteel niet gepland voor de PlayStation 5. De PS4 heeft wel een browser, maar die is niet erg populair.

Gratis spellen blijven

Sony heeft ook duidelijk gemaakt dat abonnees van de PlayStation Plus-onlinedienst voorlopig nog twee gratis games per maand ontvangen. Die games verschijnen niet automatisch in de bibliotheek van de speler, maar moeten in de PlayStation Store worden geclaimd.

READ  Apex Legends-lek onthult een nieuwe gamemodus in Call of Duty-stijl met een twist

Niet in andere kleuren

Sony benadrukt ook dat de PS5 voorlopig niet in andere kleuren verkrijgbaar zal zijn. De gameconsole is zwart en wit, waarbij de witte zijpanelen redelijk eenvoudig te verwijderen zijn. Een bedrijf dat zelf dergelijke panelen in andere kleuren verkocht, moest stoppen bij Sony.

De DualSense-controller van de PlayStation 5 is in eerste instantie alleen beschikbaar in zwart en wit, maar in de toekomst zullen andere kleuren beschikbaar zijn.

Breid de opslag uit

Spelers kunnen de opslagruimte van de PS5 in eerste instantie niet uitbreiden. Na een software-update kan M.2 SSD-opslag die aan bepaalde eisen voldoet door gebruikers zelf in de PS5 worden aangekoppeld. Zo’n opslaggeheugen is nog best duur: rond de 250 euro voor 1 TB. PS4-games kunnen op een externe harde schijf worden opgeslagen, bij PS5-games is die mogelijkheid nog niet beschikbaar. Sony onderzoekt die mogelijkheid.

De PlayStation 5 komt op 12 november uit in de VS, terwijl de nieuwe gameconsole vanaf 19 november in Nederland verkrijgbaar is.

Written By
More from Aubrey Mason

Waarom Luis Rojas en Mets zich nog geen zorgen maken over bloedarmoede

Hoe snel is het niet meer vroeg in een sprint van 60...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *