Meer privacystatistieken en geen misleidende adressen

Google brengt verschillende wijzigingen aan in de Google Play Store. Onder andere schreeuwende en misleidende bijnamen komen aan bod en er komt meer aandacht voor privacy.

Veranderingen in de Play Store zijn onderweg

Dit is je misschien opgevallen tijdens het browsen in de Google Play Store; Misleidende titels verschijnen soms in de zoeklijst. Ze kunnen ook “schreeuwen” met hoofdletters. Google onderneemt hier nu actie tegen. Later dit jaar zal Google enkele wijzigingen aanbrengen in de richtlijnen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

  • Vanaf nu mag de app-naam niet langer zijn dan 30 tekens
  • Frequente beschrijvingen zoals “Gratis, Snel of Nu downloaden” zijn niet toegestaan.
  • Er is geen onnodig gebruik van hoofdletters, leestekens of emoji’s, tenzij dit onderdeel is van de merknaam
  • Er is geen tekst of afbeeldingen die prestaties of positie aangeven zoals Racing Game # 1
  • Er zijn geen misleidende elementen in het app-logo of screenshots

Google zegt dat de wijzigingen in de tweede helft van 2021 zullen worden doorgevoerd. Google streeft ook naar duidelijkere screenshots, zonder gedoe. We zien bijvoorbeeld vaak schermafbeeldingen met overlay-tekst.

Privacy

Ook komt er meer aandacht voor privacy. Er zal een speciale beveiligingssectie beschikbaar zijn, die onmiddellijk laat zien welke gegevens worden gebruikt en hoe deze kunnen worden beschermd. Het laat zien of u de mogelijkheid heeft om bepaalde gegevens te delen, of u deze kunt verwijderen als u de app verwijdert en of er al dan niet versleuteling wordt gebruikt.

Ontwikkelaars kunnen deze opties in het derde kwartaal van 2021 gaan gebruiken. Het gedeelte zal pas in het eerste kwartaal van 2022 zichtbaar zijn voor Android-bezitters. In het tweede kwartaal van 2022 moet elke app deze informatie vrijgeven.

READ  Pure Terrastival geen goedkeuring van de gemeente; kaartverkoop uitgesteld
More from Madison Garrett

Wachtwoordstatus gehackt, wachtwoorden van gebruikers 28 uur lang zichtbaar

afbeelding: Leon Neal (Getty-afbeeldingen) Wachtwoordgeval, bestand Enterprise-wachtwoordbeheerder Uitgelicht door het Australische softwareontwikkelingsbedrijf...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *