Met de “UFC Ripper”-tool kunt u UFC Fight Pass * TorrentFreak-streams downloaden

Met de “UFC Ripper”-tool kunt u UFC Fight Pass * TorrentFreak-streams downloaden

huis > technologie > Digitale vrijheid >

Hoewel livestreaming het hedendaagse entertainmentlandschap domineert, zijn ongeautoriseerde downloads van UFC-gevechten overal beschikbaar op piratensites. Interessant is dat de downloadoptie nu beschikbaar is voor UFC-fans die zich legaal hebben geabonneerd op de UFC Fight Pass. De functie is beschikbaar in het “UFC Ripper”-programma en de ontwikkelaar hoopt dat Dana White de tool zal laten bestaan.

Ultimate Fighting Championship (UFC) promoot al dertig jaar mixed martial arts-gevechten, waardoor de sport een miljardenindustrie is geworden.

Tegelijkertijd voert het bedrijf de strijd tegen online piraterij. Illegale streaming en downloads worden vaak gebruikt om de maandelijkse abonnementskosten te omzeilen UFC-vechtpasIets waar het bedrijf duidelijk niet blij mee is.

Hoewel UFC-fans in de meeste landen legaal toegang hebben tot gevechten, zijn niet alle betalende abonnees volledig tevreden met de UFC Fight Pass-service. Een groot probleem is het gebrek aan ondersteuning voor offline kijken, waardoor mensen de stream opnieuw kunnen bekijken zonder bandbreedte te verspillen, of de gevechten offline kunnen bekijken.

UFC-superheld

Om dit probleem op te lossen heeft Mahesh Wijerathna, een open source-ontwikkelaar uit Sri Lanka, een aangepaste tool gemaakt om precies dat te doen. met “UFC-superheld“, Fight Pass-abonnees kunnen gevechten downloaden naar hun apparaten, zodat ze ze op hun gemak kunnen bekijken.

Mahesh is geen nieuwkomer op het gebied van “offline” toegang. De ontwikkelaar bracht eerder een offline versie van The Pirate Bay uit, die veel aandacht trok toen de torrentsite langdurig downtime kreeg.

UFC-ripper is echter niet bedoeld om als hacktool te worden gebruikt. Integendeel, het kan alleen worden gebruikt door mensen die al een betaald abonnement op Fight Pass hebben, alleen om gevechten beschikbaar te maken voor offline weergave. Hoewel de UFC dit zou kunnen zien als een schending van de ‘anti-ontduiking’-bepaling van de DMCA, hoopt de ontwikkelaar dat dit zal worden toegestaan.

READ  Portable laat nog een armband 'Azaman' vallen

UFC-superheld

In een bericht aan UFC-voorzitter Dana WhiteMahesh, die bekend staat om zijn harde standpunt tegen piraterij, benadrukt dat zijn bedoelingen goed zijn.

“Dit is geen tool die is gemaakt om je auteursrechtelijk beschermde inhoud te piraten. Deze tool vereist een betaald abonnement op Fight Pass om te kunnen werken. Dit elimineert de noodzaak om een ​​enorme hoeveelheid gegevens via gemeten verbindingen te streamen elke keer dat je terug wilt gaan kijken je favoriete vechters.”

Bespaar bandbreedte

Met UFC Ripper kunnen gebruikers UFC-gevechten offline bekijken, bijvoorbeeld tijdens het reizen. Bovendien bespaart het ook bandbreedte, omdat gebruikers niets hoeven te “verspillen” om het gevecht opnieuw te bekijken. Dit is zeer welkom in landen als Sri Lanka, waar de kosten hoog zijn.

Deze bandbreedtebesparingen zijn ook de belangrijkste reden waarom de ontwikkelaar de tool heeft gemaakt.

“De belangrijkste reden dat ik deze tool heb gemaakt, is mijn eigen behoefte. Ik woon in een derdewereldland dat is geruïneerd door politici. Dit heeft internetdiensten meer tot een luxe dan tot een recht gemaakt voor de bevolking van dit land”, benadrukt Mahesh in zijn brief aan Dana White.

“Onze internetverbindingen zijn zeer onregelmatig en zeer beperkt. 1 gigabyte aan data kost hier meer dan een maaltijd. Stel je voor.”

Beste Dana Wit…

Beste Dana

Hoewel UFC Ripper bedoeld is voor persoonlijk gebruik, heeft de ontwikkelaar het een tijdje geleden beschikbaar gesteld voor het publiek. Onlangs is het volledig herschreven in programmeertaal Roest Sindsdien hebben veel mensen er gebruik van gemaakt. De ontwikkelaar hoopt dat de UFC-president zijn motieven begrijpt en toestaat dat het online blijft.

READ  Hoe XDefiant op pc te downloaden – Destructoid

Geen gevecht

In een gesprek met TorrentFreak maakt Mahesh duidelijk dat hij niet op zoek is naar juridische problemen. Als de UFC hem komt vragen het programma te verlaten, is hij niet van plan een gevecht aan te gaan.

“Als dat gebeurt, zal ik me moeten neerleggen, want, zoals we allemaal weten uit eerdere incidenten, is Zuffa een zeer litigieus bedrijf en is Dana White meedogenloos. Ik zal niet in gevecht gaan met deze mensen.”

De ontwikkelaar is echter van mening dat de UFC-ripper legaal “zou moeten” zijn, omdat er een betaald abonnement voor nodig is om te werken. UFC-ripper maakt alleen legaal toegankelijke streams beschikbaar voor offline weergave.

“Ik denk dat het legaal zou moeten zijn, omdat we de inhoud waarvoor we betalen offline zouden moeten kunnen consumeren. Zolang niemand de inhoud die ze downloaden herdistribueert, zou het toegestaan ​​moeten zijn”, zegt Mahesh.

Het is niet duidelijk hoe de UFC naar de zaak zal kijken. Het bedrijf heeft verschillende maatregelen tegen piraterij ingevoerd en beschouwt de software mogelijk als een gimmick onder de DMCA, net zoals de muziekindustrie het kopiëren op YouTube beschouwt.

Maar nogmaals, er zijn altijd technische en motiverende verschillen die een verschil kunnen maken. Over het algemeen weet de ontwikkelaar eenvoudigweg niet hoe de UFC de applicatie zal zien, maar hoopt hij dat deze niet onmiddellijk wordt verwijderd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *