Ontwikkelaars zeggen dat Game Pass ervoor zorgt dat de Xbox-verkoop daalt

Ontwikkelaars zeggen dat Game Pass ervoor zorgt dat de Xbox-verkoop daalt

Ontwikkelaars beweren dat de Game Pass-service van Microsoft heeft geleid tot een daling van de gameverkoop op Xbox-consoles. Verslag van Skill Up onthullen De ontwikkelaars maken zich zorgen over de impact van de dienst.

Zorgen voor audio-ontwikkelaars

Veel ontwikkelaars, van solo-makers tot middelgrote teams, geven Game Pass de schuld van de dalende verkopen. Ze zeggen dat het abonnementsmodel spelers ervan weerhoudt nieuwe titels te kopen. Eén ontwikkelaar vergeleek het met “het is een beetje alsof je een dvd probeert te verkopen aan iemand die Netflix gebruikt.”

Overzetten naar Xbox is minder handig

Ontwikkelaars zeggen dat Game Pass ervoor zorgt dat de Xbox-verkoop daalt

De ontwikkelaars wijzen er ook op dat het porten van games naar Xbox niet zo nuttig is als andere platforms. Ze lanceren games het liefst op Switch of Steam Deck. Een anonieme ontwikkelaar merkte op dat hun game de best verkochte game op Xbox was nadat deze twee jaar na de lancering was geport.

De consensus onder ontwikkelaars is duidelijk: Game Pass creëert een cyclus waarin spelers afhankelijk zijn van de service voor games, wat leidt tot een daling van de directe verkoop. Vooral indie-ontwikkelaars hebben moeite met het navigeren door dit model. Ze vonden het financieel niet opportuun om naar Xbox te porten, vanwege de meerdere hardwareconfiguraties en het lage verkooprendement.

Nu grote titels als Call of Duty naar verwachting zullen deelnemen aan Game Pass, kan Microsoft deze trend voortzetten. Nieuwe serviceniveaus kunnen het aantrekkelijker maken voor budgetgebruikers. Dit kan de traditionele gameverkoop echter verder uithollen.

Ontwikkelaars zijn van mening dat de beste aanpak is om games na de eerste release op Xbox en PlayStation uit te brengen en deals te sluiten voor abonnementsdiensten. Deze strategie is noodzakelijk geworden om de meerderheid van de spelersbasis te bereiken.

READ  Is Rainbow Six Siege een cross-over tussen pc, PlayStation en Xbox?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *