Met één maatregel red je als melkveehouder geen weiland

Met één maatregel red je het weiland niet. Het goede nieuws is echter dat een combinatie van maatregelen werkt. De nieuw verschenen brochure Profit & Meadow Birds zoekt wederzijds gewin. Met de huidige landbouwpraktijk als uitgangspunt zijn maatregelen en voorwaarden uitgewerkt die (voor een deel van) een modern melkveebedrijf heel geschikt en efficiënt zijn.

Er zijn geen kleinschalige oplossingen voor het houden van prairiehoenders; Het begint bij een goede afstemming van de wensen van weidevogels en melkveehouders. Daarom werden de ervaringen van het project “Profit and Promote” gecombineerd. Elk hoofdstuk van het handboek bevat aanbevelingen die melkveehouders direct kunnen toepassen. Vanuit het oogpunt van een weidevogel (veiligheid, voedsel en comfort) wordt veel aandacht besteed aan beweidingsmogelijkheden, zoals grasrijke weiden, beweiding en randbeheer. Daarnaast is uitgebreid ingegaan op integratie in de bedrijfsvoering (bodem, voeding, handwerk) en omgevingsfactoren als predatie en bestrijdingsmiddelenresiduen.

De brochure volgt deze figuur. De onderwerpen vogelwens, begrazingsmogelijkheden, beheer en milieu komen aan bod met praktische tips.

De brochure is nu gratis te downloaden of te bestellen via: www.louisbolk.nl/publications/winst-weidevogels

De brochure is het eindproduct van het door de provincie Zuid-Holland gefinancierde project Winst & Weidevogels (weidewinst.nl), waarin landbouwgroepen en melkveehouders hebben samengewerkt met het Louis Polk Instituut, van Holl Larenstein, Innovatiecentrum en PPP-Agro Advies .

READ  Gratis apps voor een maand
More from Madison Garrett
‘Hackers richten zich op Duitse wapenfabrikanten’
Twee van de getroffen bedrijven zijn Rheinmetall en Renk AG. Ze willen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *