Meteor Lake Chipplete SoC in gebruik

zij aan zij Het reguliere Intel-inkomstenrapport van gisterenHet bedrijf gaf ook een briefing over de status van een van de belangrijkste opkomende producten, Meteor Lake. Intel’s eerste chip/tile-gebaseerde chip/tile, die vorig jaar de initiële ontwikkeling voltooide, heeft nu run-tests en meer voltooid. Het nieuws is niet onverwacht, maar het is nog steeds een belangrijke mijlpaal voor Intel, en het is belangrijk bewijs dat zowel Meteor Lake als de Intel 4-operatie nog steeds op de goede weg zijn.

Meteor Lake, dat de basis zal vormen voor Intel 14ja Core generatie processors in 2023, een belangrijk segment voor het bedrijf op meerdere niveaus. Qua ontwerp is het de eerste grootschalige op chips gebaseerde (of zoals Intel het graag omschrijft, “op maat gemaakte”) klant van de SoC van het bedrijf. Intel’s roadmap voor de Core-groep omvat het bedrijf dat in de toekomst continu chiplet-achtige SoC’s gebruikt, dus Meteor Lake is erg belangrijk voor Intel’s ontwerp- en architectuurteams omdat het hun eerste doorbraak zal zijn bij de klantenpools – en het bewijs van of ze kan het met succes afmaken.

Ondertussen is Meteor Lake ook het eerste deel van de client dat is gebouwd op het Intel 4-proces, voorheen bekend als het Intel 7nm-proces. Intel 4 markeert Intel’s langverwachte (en vertraagde) overgang naar het gebruik van EUV in decoratie, waardoor het een van de belangrijkste wijzigingen in Intel’s fantastische technologie is sinds het bedrijf tien jaar geleden FinFET’s heeft toegevoegd. Gezien de opmerkelijke problemen van Intel in de afgelopen jaren, is het bedrijf begrijpelijkerwijs enthousiast om enig bewijs te tonen dat de kant-en-klare productontwikkelingscyclus weer op schema ligt en dat ze eerder aangekondigde productiemijlpalen zullen bereiken.

READ  Bekijk de persconferentie van Xbox en Bethesda op E3 ​​2021: starttijd, uitzending

Wat betreft de energieaankondiging van deze week, dat is in lijn met de eerdere voorspelling van Intel. Tijdens de 2022-beleggersbijeenkomst van het bedrijf in februari, waarin het zijn klantenroutekaart presenteerde, gaf Intel aan dat het in het tweede kwartaal van 2022 naar macht mikte.

Het lijkt er zelfs op dat Intel een beetje over zijn eigen is gegaan. Terwijl Michelle Johnston Holthus, Executive Vice President en General Manager van Intel’s Client Computing Group, in een tweet vandaag de operatie van Meteor Lake aankondigde, suggereren de opmerkingen van CEO Pat Gelsinger dat Meteor Lake het beter doet dan dat. Volgens Gelsinger’s opmerkingen over de winstoproep van gisteren, heeft Meteor Lake ook Windows, Chrome en Linux kunnen draaien. Hoewel er nog vele maanden van opvoeding over zijn, lijkt de ontwikkeling van Meteor Lake dus in een snel tempo te verlopen.

Maar dat wordt een verhaal voor 2023. Intel zal later dit jaar eerst uit Raptor Lake stappen. De opvolger van Alder Lake is gebouwd op hetzelfde Intel 7-proces als Alder Lake zelf en zal een verbeterde versie van de Alder Lake-architectuur bevatten.

Written By
More from Lesley Curry
Breath of the Wild is verkozen tot beste videogame aller tijden
Sinds de lancering van de Nintendo Switch in maart 2017, The Legend...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *