Mexico overtreft het dodental van Covid-19 in Italië, omdat president Lopez Obrador zegt dat het virus “intensiteit verliest”

5 juli Coronavirus-updates

De Boliviaanse minister van Economie, Oscar Ortiz, is het nieuwste kabinetslid van het land dat positief test op coronavirus, een lijst met interim-president Jeanine Anez.

Het ministerie van Economische Zaken heeft zondag een verklaring vrijgegeven waarin zij aankondigde dat Ortiz positief op het virus was getest, eraan toevoegend dat hij in goede gezondheid verkeert.

Het ministerie tweette een videoboodschap van Ortiz, waarin hij bevestigt dat hij positief testte nadat hij zich zaterdag rond het middaguur ziek voelde.

“Ik begon me moe te voelen, me down te voelen en spierpijn te voelen”, zei hij, eraan toevoegend dat hij later op de avond werd getest en dat de resultaten positief terugkwamen.

Ortiz zei dat de minister van Productieontwikkeling Abel Martinez tijdens zijn afwezigheid zijn taken zou overnemen.

De president van Bolivia, Jeanine Anez, die op 9 juli ook positief testte op het virus, wenste Ortiz “een spoedig herstel” en zei dat hij “essentieel was voor de economische reactivering van het land”.

Ten minste vier andere Boliviaanse topambtenaren hebben de afgelopen dagen positief getest, waaronder minister van Volksgezondheid María Eidy Roca, minister van Voorzitterschap Yerko Nunez Negrette, minister van Mijnen Jorge Fernando Oropeza, en de commandant van de strijdkrachten, generaal Sergio Orellana.

Bolivia heeft volgens de Johns Hopkins University minstens 47.200 bevestigde gevallen van coronavirus en 1.754 sterfgevallen.

READ  Naar verluidt heeft Xbox Series X een van zijn grootste exclusieve aanbiedingen tot nu toe vergrendeld
Written By
More from Aubrey Mason
De nieuwe XCOM is een gratis te spelen mobiele game
Terwijl wordt aangenomen dat Firaxis druk bezig is met Geruchten over turn-based...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *