Microsoft brengt DirectStorage van zijn Xbox Velocity Architecture naar Windows

In juli, Microsoft heeft aangekondigd dat de aankomende Series X-console de “Xbox Velocity Architecture” heeft. Simpel gezegd, dit is een overkoepelende term die bestaat uit vier componenten: de aangepaste NVMe SSD, hardwareversnelde decompressie, de DirectStorage API en ten slotte Sampler Feedback Streaming of SFS.

Nu de heeft het bedrijf aangekondigd dat het een van deze componenten, namelijk DirectStorage API’s, ook naar Windows-pc’s brengt.

DirectStorage is een API in de DirectX-familie die is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen meerdere I / O-wachtrijen op te zetten, wat de laadtijden, latentie en weergavemogelijkheden in games drastisch zal verbeteren.

Microsoft heeft uitgelegd dat met de recente vorderingen in opslagtechnologie zoals NVMe, games nu stukjes gegevens tegelijk laden die alleen relevant zijn voor de scènes die op het scherm worden getoond. Hoewel dit een geheugenefficiënte techniek is en resulteert in aanzienlijk gedetailleerde weergave van omgevingen, zijn er meer I / O-verzoeken nodig omdat nieuwe brokken moeten worden geladen met overgangen in scènes. Ondertussen zijn de huidige API’s niet ontworpen voor deze oplossingen en worden ze zelfs een bottleneck in supersnelle NVMe-schijven.

Dit is waar de DirectStorage API om de hoek komt kijken, omdat het parallellisatie van I / O-verzoeken mogelijk maakt, wat theoretisch laadtijden helemaal kan elimineren. Microsoft stelt dat:

De DirectStorage API is ontworpen op een manier die met dit alles rekening houdt en de prestaties maximaliseert over de hele pijplijn, van NVMe-schijf tot aan de GPU.

Het doet dit op verschillende manieren: door NVMe-overhead per verzoek te verminderen, veel tegelijk parallelle IO-verzoeken in batches mogelijk te maken die efficiënt naar de GPU kunnen worden gestuurd, en door games een fijnere korrelcontrole te geven wanneer ze op de hoogte worden gebracht van een IO-verzoek voltooiing in plaats van te moeten reageren op elke kleine IO-voltooiing.

Op deze manier krijgen ontwikkelaars een uiterst efficiënte manier om vele ordes van grootte meer IO-verzoeken in te dienen / af te handelen dan ooit tevoren, waardoor de tijd die je wacht om in het spel te komen uiteindelijk tot een minimum wordt beperkt en je grotere, meer gedetailleerde virtuele werelden krijgt die zo snel worden geladen. zoals je spelpersonage er doorheen kan bewegen.

Het bedrijf heeft ook verklaard dat, gezien de hoge snelheidseisen van veeleisende games, NVMe de “opslagtechnologie bij uitstek” is voor gaming van de volgende generatie.

READ  The Sinking City is nu beschikbaar voor Xbox Series X, uitgegeven door Frogwares

In de toekomst werkt Microsoft al samen met zijn partners om het bouwen van de DirectStorage API en de ondersteunde componenten te voltooien. Het verwacht ergens volgend jaar een ontwikkelingsvoorbeeld voor game-ontwikkelaars uit te rollen.

Written By
More from Max Mcgee

Ghostrunner ontketent vandaag een cyberpunkrevolutie op PlayStation 4, Xbox One en pc

Ghostrunner, de first-person cyberpunk parkour-actiespel van uitgevers 505 spellen en Alles in!...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *