Microsoft Defender Update voor Windows 11 is mogelijk een geweldige anti-cheat in pc-games

Microsoft Defender Update voor Windows 11 is mogelijk een geweldige anti-cheat in pc-games

Mogelijk slecht nieuws voor gamers die de sprong naar Windows 11 hebben gemaakt. Een recente reeks updates voor Microsoft Defender, de standaard antivirus voor Windows, kan in sommige games conflicteren met anti-cheatsoftware.

Volgens de nieuwste rapporten van Windows werd deze bug die werd geïntroduceerd met de Microsoft Defender-update voor Windows 11 vorige maand voor het eerst ontdekt. Dit gaf gebruikers in eerste instantie een foutmelding dat “Local Security Authority Protection is uitgeschakeld. Uw apparaat is mogelijk kwetsbaar.” Voor getroffen mensen zal het foutbericht verschijnen, zelfs als de functie niet is uitgeschakeld. Sommigen hebben zelfs last van prompts om hun systemen opnieuw op te starten, waarbij een herstart het probleem niet oplost.

Bron: Microsoft

Snel vooruit naar deze week, wanneer gebruikers na de 22H1- en 22H2-updates voor Microsoft Defender voor Windows 11 in plaats daarvan een nieuwe foutmelding krijgen. Deze keer staat er “Stackbescherming afgedwongen door hardware in Kernel-modus is uitgeschakeld. Uw apparaat is mogelijk kwetsbaar.” Net als bij de vorige verdwijnt de foutmelding niet, zelfs niet als u de functie weer inschakelt.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is waardoor deze fout wordt veroorzaakt, is er in ieder geval één instantie die aangeeft dat het een conflict tussen stuurprogramma’s is. Op Reddit beweerde een gebruiker dat hem was gevraagd om “problemen met stuurprogramma-incompatibiliteit op te lossen”, maar toen Windows 11 dit deed, liet hij hem in plaats daarvan een lege pagina zien. Een andere gebruiker kwam in de thread en verklaarde dat ze waren omgeleid naar een systeembestand dat is gekoppeld aan de anti-cheatsoftware van het spel. Het probleem werd verholpen door het spel te verwijderen – en de bijbehorende anti-cheat.

READ  Stadsbouwer Patron krijgt een nieuwe patch boordevol functies waar de community om heeft gevraagd

Helaas ligt het probleem niet alleen bij anti-cheatsoftware, aangezien er andere meldingen zijn van het probleem die geen verband houden met games. Maar voor degenen, totdat Microsoft een andere patch stuurt om dit te repareren, is de enige optie om het te verwijderen het verwijderen van de game met de conflicterende anti-cheat.

(bron: Windows laatste [1]En [2]En reddit [1]En [2]En [3]En Windows 11-forumEn Microsoft [1]En [2])

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *