Microsoft erkent ‘misstappen’ in de omgang met Lionhead Studios • Eurogamer.net

“Hoe kunnen we onze fouten niet herhalen?”

Microsoft erkende dat de sluiting van Lionhead Studios een van de “grootste tekortkomingen” was.

Zoals ik al vermelde IGN, in deel zes van Power On: The Story of Xbox – een zesdelige documentaire die de hoogte- en dieptepunten van Microsoft over zijn Xbox-merk beschrijft – vertellen de hoofdpersonen over de overname en sluiting van een van de grootste studio’s van het VK in een poging om “niet herhaal” Dezelfde fouten.

Lionhead werd in 1997 opgericht door Peter Molyneux, Mark Webley, Tim Rance en Steve Jackson, maar werd eerder bedacht, terwijl Molyneux bij Bullfrog was, de toonaangevende pc-gamemaker van Populous, Syndicate en Dungeon Keeper.

Zoals Wes al zei Terwijl de studio gesloten isMolyneux verkocht Bullfrog aan EA en verdiende miljoenen aan de deal. Nu werkend onder de hielen van een Amerikaanse eigenaar, verlangt Molyneux opnieuw naar creatieve vrijheid. Lionheads idee was dat hij zich zou concentreren op het maken van spellen van hoge kwaliteit, zoals Bullfrog had gedaan, maar zou voorkomen dat hij in de te grote valkuil zou vallen. Het werd in 2006 door Xbox gekocht en pas tien jaar later gesloten.

“Een van de grootste fouten die we in het verleden hebben geleerd, was Lionhead”, zegt Shannon Loftis, de algemeen directeur van de wereldwijde uitgeverij van games toen Lionhead sloot.

“We hebben Lionhead in 2006 overgenomen en in 2016 gesloten”, voegt Sarah Bond, Head of Game Creator en Ecosystem Experience bij Xbox, toe. “Na twee jaar zijn we terug bij die ervaring. Wat hebben we geleerd en hoe herhalen we onze fouten niet?”

“Je krijgt een studio waar ze nu goed in zijn, en het is jouw taak om ze te helpen sneller te doen wat ze doen, niet om te versnellen wat jij doet”, zegt Phil Spencer, hoofd van Xbox.

“Ik hoop dat Lionhead nog steeds een levensvatbare studio is”, voegde Loftis eraan toe.

Het verhaal is echter nog steeds even levendig als vorig jaar Microsoft kondigt een Fable-reboot aan voor Xbox Series X en pc. Beschreven als een “nieuw begin” voor de fantasy-franchise, wordt het ontwikkeld door Forza Horizon studio Playground Games.

READ  Met de overgang naar Wear OS wil Samsung dat eigenaren van zijn eerste Android-horloge overstappen op Tizen
Written By
More from Lesley Curry
Nieuw beeldmateriaal lekt voor Pokemon Unite
Voor het geval je het vergeten bent, er is een nieuwe Pokemon...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *