PlayStation-abonnement, streaming concurreert met Xbox Game Pass

Het lijkt erop dat PlayStation eindelijk serieus wordt in zijn poging om te concurreren met het grootste verkoopargument van Xbox.

Xbox lanceerde zijn Xbox Game Pass-abonnementsservice in 2017. Xbox Game Pass is momenteel waarschijnlijk de beste deal in gaming.

Voor $ 10 per maand – of $ 15 per maand voor het Ultimate-pakket dat ook Xbox Live Gold omvat (dat zelf $ 10 per maand kost en vereist is om de meeste games online te spelen) – geeft Xbox Game Pass abonnees onbeperkte toegang tot meer dan 100 games. Dit omvat elke game die door Xbox Game Studios is uitgebracht, inclusief de twee onlangs uitgebrachte premiumversies “Halo Infinite” en “Forza Horizon 5”, die op dezelfde dag op Game Pass zijn uitgebracht voor Stories.

De service is beschikbaar op zowel Xbox als pc, en als je op een van deze platforms speelt, zou een abonnement op Xbox Game Pass een goed idee zijn.

PlayStation heeft momenteel twee services die concurreren met Xbox Game Pass, maar het komt niet helemaal overeen met wat Microsoft bood.

PlayStation Plus is het maandelijkse abonnement dat nodig is om online games te spelen, en het omvat drie of meer gratis games per maand voor de PlayStation 4 en 5.

meer: Beloof grote verrassingen bij de Game Awards van dit jaar | Speel het leven, live games

meer: Xbox viert 20 jaar gamen | Speel het leven, live games

Er is ook PlayStation Now, een streaming-/downloadservice. Het grootste nadeel van PlayStation Now, in tegenstelling tot Xbox Game Pass, is dat het geen nieuwe games bevat en spelers in plaats daarvan games uit de PlayStation 2-, 3- en 4-bibliotheek kan streamen.

READ  Xbox Cloud Gaming Beta-preview: een kracht om rekening mee te houden - als het klaar is

Maar een nieuw rapport van Bloomberg’s gamingjournalist Jason Schreyer zegt dat PlayStation eindelijk zijn eigen service voorbereidt om de strijd aan te gaan met Xbox Game Pass.

Volgens Schreier is PlayStation van plan om PlayStation Plus en PlayStation Now samen te voegen tot één service die waarschijnlijk de naam PlayStation Plus zal behouden.

De geüpgradede PlayStation Plus zal beschikbaar zijn in drie niveaus. Het basisniveau zal in wezen precies zijn wat PlayStation Plus vandaag is, waardoor je elke maand online games en enkele gratis titels kunt spelen.

Het volgende niveau biedt volgens Bloomberg een grote catalogus met titels voor PlayStation 4 en ten slotte PlayStation 5. Het derde niveau zal een bibliotheek met PS1-, PS2-, PS3- en PSP-games en andere functies, zoals een uitgebreid spelaanbod, toevoegen.

Volgens Bloomberg wordt de geüpgradede PlayStation Plus-service naar verwachting volgend voorjaar gelanceerd.

PlayStation speelt altijd een inhaalslag op Xbox als het gaat om online services. Als deze geruchten over de bijgewerkte PlayStation Plus-service waar zijn, zal het PlayStation een grote bijdrage leveren om de Xbox Game Pass in te halen.

Dusty Ricketts is te bereiken via [email protected] Hij speelt momenteel de rol van “Star Wars: Knights of the Old Republic”. Je kunt het vinden via PlayStation Network ID: DustRAG316.

Written By
More from Vanessa Hale
Hoe de Warzone Goldflake-fout op de Stille Oceaan op te lossen – Xbox, PS4, PS5 en pc
Wat betekent Goldflake-status in Warzone en hoe dit te repareren. Een nieuwe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *