Microsoft heeft een 10-jarige deal getekend om Call of Duty naar Nintendo te brengen

Microsoft-president Brad Smith bevestigde vandaag dat het bedrijf een 10-jarige overeenkomst is aangegaan om Call of Duty naar eigenaren van Nintendo-hardware te brengen “op dezelfde dag als Xbox, met dezelfde functies en volledige inhoud.”

Smith onthulde de deal via Twitter en verklaarde dat deze nieuwe overeenkomst er “slechts een onderdeel van is [Microsoft’s] Toewijding om Xbox-games en Activision-titels zoals Call of Duty naar meer spelers op meer platforms te brengen.”

Volgens het contract kunnen Nintendo-bezitters “Call of Duty ervaren net zoals Xbox- en PlayStation-spelers genieten van Call of Duty-games”, aldus Microsoft.

Microsoft kondigde eerder aan dat er een 10-jarige verbintenis is aangegaan met Nintendo om Call of Duty in december 2022 naar Nintendo-consoles te brengen. Vandaag blijkt dat de deal nu een ondertekende en bindende juridische overeenkomst is. Call of Duty is niet meer beschikbaar op Nintendo sinds Call of Duty: Ghosts voor Wii U uit 2013.

De massale overname van Microsoft van $ 68,7 miljard, die het in januari 2022 aankondigde, stuit op groeiende weerstand in zowel Noord-Amerika als Europa. In december maakte de Amerikaanse Federal Trade Commission bekend dat het zou proberen de deal te blokkeren, daarbij verwijzend naar de bezorgdheid dat het de concurrentie op het gebied van hoogwaardige gaming- en abonnementsconsoles zou schaden door concurrenten de toegang tot de populaire inhoud te ontzeggen of te belemmeren.

READ  Deze kijker at 17 vervloekte maaltijden om geld in te zamelen voor een gaming-pc

Microsoft heeft van zijn kant herhaald dat het geen plannen heeft om Call of Duty van PlayStation te verwijderen en Call of Duty naar PlayStation zal blijven verzenden “zolang er PlayStation is om het te verzenden”.

Luke is Games Editor bij het bureau van IGN in Sydney. Je kunt met hem chatten op Twitter @tweet.

More from Madison Garrett
Marvel’s Avengers Insider verspreidt goed nieuws voor de toekomst van de game
respectabel wonder wrekers Insider deelde onlangs goed nieuws over het populaire superheldenspel....
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *