Microsoft kondigde ontslagen aan, waardoor 1.900 werknemers bij Activision Blizzard en Xbox getroffen werden

Microsoft kondigde ontslagen aan, waardoor 1.900 werknemers bij Activision Blizzard en Xbox getroffen werden

Singapore – Technologiegigant Microsoft heeft aangekondigd dat het 1.900 werknemers bij Activision Blizzard en Xbox zal ontslaan, waarbij de ontslagen voornamelijk bij Activision Blizzard plaatsvinden, en dat sommige Xbox- en ZeniMax-werknemers door de bezuinigingen worden getroffen, volgens rapporten van The Verge.

Dit gebeurde na de recente overname door Microsoft van Activision Blizzard, waar het bedrijf besloot door te gaan met ontslagen om een ​​duurzaam kostenstructuurplan na te streven dat de bedrijfsgroei zal ondersteunen.

Naast ontslagen, Mike Ybarra, voorzitter van BlizzardEn Allen Adham, uitvoerend directeur ontwerp bij BlizzardBeiden besloten het bedrijf te verlaten, en de week daarop werd door Microsoft een nieuwe president aangesteld.

De eerder aangekondigde survivalgame van Blizzard is ook geannuleerd als onderdeel van deze veranderingen. Daarover gesproken zei Microsoft dat het “een deel van de mensen die eraan werken zal verplaatsen naar een van de vele veelbelovende nieuwe projecten die Blizzard in de vroege ontwikkelingsfasen heeft.”

Over ontslagen gesproken, Phil Spencer, CEO van Microsoft“Nu we 2024 ingaan, streven de leiders van Microsoft Gaming en Activision Blizzard ernaar om een ​​strategie en een uitvoeringsplan op één lijn te brengen met een duurzame kostenstructuur die ons hele groeiende bedrijf zal ondersteunen”, zei hij. “Als onderdeel van dit proces hebben we de pijnlijke beslissing om ons gamingpersoneel met bijna 1.900 banen te verkleinen op de 22.000 mensen in ons team.

“De mensen die rechtstreeks door deze bezuinigingen worden getroffen, hebben een cruciale rol gespeeld in het succes van Activision Blizzard, ZeniMax en de Xbox-teams, en moeten trots zijn op alles wat ze hier hebben bereikt. We zijn dankbaar voor alle creativiteit, passie, en de toewijding die ze met zich meebrengen voor onze games, onze spelers en onze collega's”, voegde hij eraan toe. “We zullen onze volledige steun bieden aan de getroffenen tijdens de overgangsperiode, inclusief ontslagvergoedingen, wordt bepaald door de lokale arbeidswetten.”

READ  Cyberpunk 2077 beklimt de Xbox-hitlijsten na een enorme piek in dagelijkse spelers

Deze ontslagen komen met name slechts een paar maanden nadat er enkele grote veranderingen plaatsvonden in het Xbox-leiderschap Sara Bond Promoot naar Xbox-presidentleidt alle Xbox-platform- en hardwarebedrijven. Matt Botti Hij werd ook gepromoveerd tot Hoofd gamecontent en studio'sWaaronder het toezicht op Bethesda Studios, ZeniMax en Activision Blizzard.

Bovendien is het ook vermeldenswaard dat deze ontslagen plaatsvinden in dezelfde maand als Riot Games, Google, Discord, Twitch, Unity, eBay en anderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *