Microsoft kondigt Xbox TV-app en zijn xCloud-streamingstick aan

Microsoft werkt samen met tv-fabrikanten om de Xbox-app binnenkort beschikbaar te maken op apparaten. De softwaregigant is van plan zijn Xbox Game Pass naar tv’s te brengen via zijn xCloud-streamingtechnologie, waardoor er meer manieren ontstaan ​​om toegang te krijgen tot Xbox-games. Deze zal beschikbaar zijn als app op tv’s en met de speciale streamingstick van Microsoft.

“We werken samen met wereldwijde tv-fabrikanten om de Game Pass-ervaring rechtstreeks in op internet aangesloten tv’s te integreren, dus alles wat je nodig hebt om te spelen is een console”, zegt Liz Hamrin, Head of Games and Platforms Experiences bij Microsoft.

Microsoft kondigt niet precies aan wanneer deze Xbox-app beschikbaar zal zijn op tv’s, noch welke fabrikanten deze op hun apparaten zullen bundelen. Xbox-hoofd Phil Spencer Eerder getipt in de Xbox-app voor tv’s Eind vorig jaar zei hij dat hij “dat in de komende 12 maanden” verwacht te zien.

Spencer liet ook doorschemeren Microsoft’s Xbox-streamingstick van vorig jaar, iets wat volgens Microsoft nu binnenkort komt. “We ontwikkelen ook stand-alone streaming-apparaten die je kunt aansluiten op een tv of monitor, dus als je een sterke internetverbinding hebt, kun je je Xbox-ervaring streamen”, onthult Hamrin.

Net als de tv-app-abonnementen, geeft Microsoft geen details over de releasedatum of prijzen van zijn Xbox-streamingapparaten. We weten niet eens hoe het eruit zal zien. Microsoft onthulde deze details tijdens een speciale persconferentie voorafgaand aan het E3-evenement later deze week. Microsoft zal zich op de E3 op zondag 13 juni concentreren op gaming, dus we zullen waarschijnlijk geen verdere details krijgen totdat de apparaten klaar zijn voor verzending.

READ  Suresh Raina noemt Rishabh Pant een 'topman', wil dat hij is wie hij is

Deze Xbox Game Pass-uitbreiding voor tv’s maakt deel uit van een bredere inspanning van Microsoft om zijn abonnementsservice beschikbaar te maken buiten telefoons en Xbox. Microsoft kondigt ook aan Upgrades naar zijn xCloud-servercode Vandaag en het vermogen om Toegang tot en gebruik van xCloud op Xbox-consoles later dit jaar.

More from Madison Garrett

Pacers vs.Cavaliers – Game Preview – 3 maart 2021

Indiana Pacers (15-18, negende in de Eastern Conference) versus de Cleveland Cavaliers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *