Microsoft kondigt Xbox TV-app en zijn xCloud-streamingstick aan

Microsoft werkt samen met tv-fabrikanten om de Xbox-app binnenkort beschikbaar te maken op apparaten. De softwaregigant is van plan zijn Xbox Game Pass naar tv’s te brengen via zijn xCloud-streamingtechnologie, waardoor er meer manieren ontstaan ​​om toegang te krijgen tot Xbox-games. Deze zal beschikbaar zijn als app op tv’s en met de speciale streamingstick van Microsoft.

“We werken samen met wereldwijde tv-fabrikanten om de Game Pass-ervaring rechtstreeks in op internet aangesloten tv’s te integreren, dus alles wat je nodig hebt om te spelen is een console”, zegt Liz Hamrin, Head of Games and Platforms Experiences bij Microsoft.

Microsoft kondigt niet precies aan wanneer deze Xbox-app beschikbaar zal zijn op tv’s, noch welke fabrikanten deze op hun apparaten zullen bundelen. Xbox-baas Phil Spencer hintte eind vorig jaar al op de Xbox-app voor tv’s, waarbij hij opmerkte dat hij verwacht dat “dat in de komende 12 maanden zal zien”.

Spencer hintte vorig jaar ook al op de Xbox van Microsoft, iets wat volgens Microsoft binnenkort zal gebeuren. “We ontwikkelen ook stand-alone streaming-apparaten die je kunt aansluiten op een tv of monitor, dus als je een sterke internetverbinding hebt, kun je je Xbox-ervaring streamen”, onthult Hamrin.

Net als de tv-app-abonnementen, geeft Microsoft geen details over de releasedatum of prijzen van zijn Xbox-streamingapparaten. We weten niet eens hoe het eruit zal zien. Microsoft onthulde deze details tijdens een speciale persconferentie voorafgaand aan het E3-evenement later deze week. Microsoft zal zich op de E3 op zondag 13 juni concentreren op gaming, dus we zullen waarschijnlijk geen verdere details krijgen totdat de apparaten klaar zijn voor verzending.

READ  Spelconsoles vergeleken: Xbox One X, PlayStation 4 Pro, Nintendo Switch

Deze Xbox Game Pass-uitbreiding voor tv’s maakt deel uit van een bredere inspanning van Microsoft om zijn abonnementsservice beschikbaar te maken buiten telefoons en Xbox. Microsoft kondigt vandaag ook upgrades aan voor zijn xCloud-servercode en de mogelijkheid om later dit jaar toegang te krijgen tot xCloud op Xbox-consoles en deze te gebruiken.

Written By
More from Vanessa Hale

Top nieuwe videogames die deze week verschijnen op Switch, PS4, Xbox One en pc – 11-17 oktober 2020

Nieuwe releases belichten enkele van de populairste videogames die elke week worden...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *