Microsoft lanceert Excel Live

Microsoft hield vandaag zijn jaarlijkse “Inspire”-evenement, waar het bedrijf nieuwe producten en diensten voor grote organisaties onthult. Een van de aankondigingen van vandaag was “Excel Live”, een nieuwe samenwerkingstool.

Excel Live is de nieuwste samenwerkingsfunctie van Microsoft Teams, toegevoegd aan PowerPoint Live en andere tools die al in Teams aanwezig zijn. Mensen in een Teams-gesprek kunnen een Excel-spreadsheet delen met deelnemers, die vervolgens door iedereen in het gesprek kan worden bekeken en bewerkt. Veel chat- en videoconferentieservices hebben al samenwerkingsgebieden in de stijl van een whiteboard, maar Excel Live gebruikt bestaande spreadsheets en kan wijzigingen weer opslaan in een bestand dat later gemakkelijk kan worden geopend en bewerkt.

Microsoft Excel Live
Microsoft

In een blogpost zei Microsoft: “Het delen van spreadsheets binnen een Teams-vergadering was een beetje een eenzijdige ervaring. Je deelt een bestand en iedereen ziet het updates uitvoeren. Maar wat als je groep die vergadertijd kan gebruiken om samenwerken? Op basis van wat we hebben geleerd en veranderende behoeften. Voor de werkplek van vandaag hebben we een samenwerkingsoplossing gemaakt die is geoptimaliseerd voor het werken aan Microsoft Excel-werkmappen – Excel Live – om uw groep in staat te stellen in realtime samen te werken binnen uw Teams-vergaderingen .”

Excel Live zal “eind augustus” als openbare preview beschikbaar zijn, maar helaas zal het alleen beschikbaar zijn via Microsoft Teams. Tenzij u zich in een bedrijf of organisatie bevindt die Teams gebruikt, of u er toegang toe hebt met een betaald Microsoft 365 Family-abonnement, moet u zich houden aan het bewerken van het Excel-bestand op internet (wat meestal niet goed werkt met live bewerkingen zoals Google Spreadsheets).

READ  Scoor de Xbox Series S Fortnite en Rocket League-bundel voor slechts $ 280 op eBay

bron: Microsoft


Written By
More from Vanessa Hale
FIFA 23 Crossplay verenigt PlayStation, Xbox en pc volgens een nieuw rapport
EA kan eindelijk een broodnodige nieuwe functie in FIFA 23 introduceren, Crossplay,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *