Microsoft lost SSD-bugfix op die Windows 11 langzamer maakt

Microsoft doet momenteel een patchtest die sommige Windows 11-laptops met een SSD weer sneller zal maken. Je kunt er vandaag al mee beginnen, als je tenminste ver genoeg kijkt.

Eerder deze maand dook er een vervelende SSD-fout op in het geheel nieuwe Windows 11-besturingssysteem. Veel NVMe SSD’s presteren merkbaar ondermaats met snelheidsdalingen van meer dan 50 procent. Het probleem lag bij de meegeleverde Windows-stuurprogramma’s, omdat de harde schijven die met een stuurprogramma van de fabrikant werden meegeleverd prima werkten.

Het lijkt erop dat Microsoft al enige tijd op de hoogte is van de SSD-bug en op 22 november al een update heeft uitgebracht die het probleem oplost. Deze update staat bekend als KB5007262, maar is momenteel alleen beschikbaar als preview-versie. Dit betekent dat je de update handmatig kunt downloaden, maar deze is (nog) niet proactief aangeboden via het officiële Windows Update-kanaal.

Wil je nu echter updaten? Blader naar Microsoft Update-catalogus En kies hier de x64-versie om te downloaden, tenzij je de zeldzame ARM-versie van Windows 11 op je Microsoft Surface Pro X gebruikt. Daarna zou je Windows 11-pc met SSD weer beter moeten werken. Ben je een Windows Insider in het bèta- of dev-kanaal? Daarna heb je de update al automatisch ontvangen via het officiële Windows Update-kanaal en hoef je geen actie te ondernemen.

Lees ook

5 redenen (of niet) om te upgraden naar Windows 11

READ  Doe voorzichtig! Dit zijn de grootste verbruikers van gegevens over vakantie
More from Madison Garrett
AMD staat bovenaan de RX 6800 XT RTX 3080 met maar liefst 14% in Hitman 3 met de nieuwste stuurprogramma’s
AMD heeft nieuwe Radeon-stuurprogramma’s uitgebracht, Adrenalin 2020 Edition 21.1.1, die belooft een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *