Microsoft-president Brad Smith ontmoet top FTC-functionarissen over $ 69 miljard Activision-deal

De heer Smith gaat naar Washington – de hoop is dat de FBI de overname van Activision door Microsoft voor $ 69 miljard zal goedkeuren.

Microsoft-chef Brad Smith is van plan om woensdag de drie Democratische leden van de Federal Trade Commission te ontmoeten in een laatste wanhopige poging om de technologiegigant in leven te houden. Geweldige deal voor videogames Van het afschudden van antitrustkwesties, heeft The Post geleerd.

Smith en een kleine groep van zijn advocaten hebben een individuele ontmoeting met FTC-voorzitter Lena Khan – die naar verluidt sceptisch staat tegenover de verloving en die deze zomer heeft gezworen de deal te onderzoeken op de impact ervan op werknemers – evenals de democratische commissarissen Rebecca Slaughter. en Alvaro Bedoya, volgens bronnen dicht bij de situatie.

op zondag, De Post rapporteerde exclusief Dat ten minste één democraat in het vierkoppige panel onlangs een sympathieke kijk heeft gehad op de fusie – met insiders die speculeren dat het Slaughter zou kunnen zijn – maakt mogelijk de weg vrij voor goedkeuring ervan. De Republikeinse FTC-commissaris Kristen Wilson heeft al haar steun uitgesproken voor de deal.

Smith en een kleine groep van zijn advocaten hebben een één-op-één ontmoeting met de voorzitter van de Federal Trade Commission, Lena Khan, die naar verluidt sceptisch staat tegenover de verloving.
Getty-afbeeldingen

Bronnen zeiden dat Microsoft’s Smith alles op alles zet om de krachtpatser snel te winnen – deels omdat Khan zwanger is en naar verwachting volgende maand met zwangerschapsverlof zal gaan.

“Voorzitter Khan verwacht in januari een baby en zal een kort ouderschapsverlof opnemen voordat ze snel weer aan het werk gaat”, zei FTC-woordvoerder Douglas Farrar. “Het idee dat eventuele wetshandhavingsacties van de commissie zouden kunnen worden beïnvloed door haar zwangerschap is seksistische en onredelijke speculatie die absoluut geen basis heeft.”

READ  Brieven - The New York Times

Bronnen zeiden dat de FTC-commissarissen donderdag een vergadering achter gesloten deuren zullen houden om de fusie te bespreken, en er is een externe gelegenheid om erover te stemmen.

Mogelijk komt de commissie later deze maand ook bijeen om over de deal te stemmen. De bron zei dat Microsoft had gedacht dat de FTC haar definitieve uitspraak zou doen in het eerste kwartaal van 2023, maar dat de FTC-herziening recentelijk sneller is gegaan dan verwacht.

Een woordvoerder van Activision weigerde commentaar te geven. Ook Microsoft weigerde commentaar te geven.

Activision Blizzard Call of Duty
Microsoft biedt rivaal Sony nu een 10-jarige licentieovereenkomst aan voor Activision-games, waaronder “Call of Duty” op zijn PlayStation-consoles.
Bloomberg via Getty Images

Smith – die maandag schreef – aldus bronnen Een hoofdartikel in de Wall Street Journal spreekt over de deal – Het zal bevestigen dat Microsoft rivaliserende Sony nu een 10-jarige licentieovereenkomst aanbiedt voor Activision-games, waaronder “Call of Duty” op zijn PlayStation-consoles, en dat de games voor hen zullen worden uitgebracht op het moment dat ze beschikbaar komen op de Xbox van Microsoft .

Sony’s zorg is dat Microsoft een toonaangevende fabrikant van gaminghardware is en dat de populaire maker van videogames een aanzienlijke marktmacht heeft.

Afzonderlijk deze week zei Communications Workers of America dat het de deal steunde met het nieuws dat 300 werknemers van de ZeniMax-gamestudio van Microsoft deze maand stemmen over het vormen van de eerste vakbond van Microsoft.

Activision Blizzard-merk
Microsoft heeft ingestemd met de overname van Activision Blizzard voor $69 miljard.
Toekomstige publicatie via Getty Images

De CWA zei dat de fusie de werknemers van Microsoft en Activision Blizzard een duidelijk pad zou geven naar collectieve onderhandelingen en vakbondsvorming in wat zij beschouwt als het belangrijkste voorrecht van Microsoft. De politiek machtige vakbond zegt dat de deal goed is voor de arbeiders en dat ze gekwetst zullen worden als de FTC een rechtszaak aanspant om de fusie te blokkeren.

READ  De geheel nieuwe, comfortabel aanvoelende taakbalk wordt geleverd in de nieuwste preview van Windows 11

Zoals gerapporteerd door The Post, zou een mede-democraat die de Microsoft-deal steunt, een moeilijke weg kunnen creëren om de deal te blokkeren voor FTC-chef Khan – die volgens ingewijden de Microsoft-deal als een belangrijk doelwit beschouwde, aangezien het zijn geloofsbrieven als een vertrouwde acteur. Grote technologie.

Dat komt omdat een 2-2-stemming niet alleen de deal niet zou blokkeren, maar deze ook zou goedkeuren zonder enige belangrijke voorwaarden opgelegd door de schikking, inclusief de concessies die het onlangs aan Sony heeft toegezegd.

FTC-medewerkers stonden naar verluidt op het punt een rechtszaak aan te bevelen om de deal te blokkeren, maar dat was voordat Microsoft zijn schikkingsvoorstel deed.

Microsoft stemde ermee in om $ 95 per aandeel te betalen voor Actvision. De aandelen werden dinsdag verhandeld op $ 76,11

Written By
More from Lesley Curry
Praktisch met nieuw herontwerp van de Google Smart Display UI [Video]
De strijd om de controle over je smarthometechnologie is al jaren hevig,...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *