Mijn favoriete Speedrunning-game was verrassend uitdagend

GIF: Syscom / Midas Interactive / Kotaku

Ik ben geen snelle loper. Sterker nog, ik vond een videogame nooit leuk genoeg om te proberen het snel te spelen, tot voor kort, toen ik de vreemdheid van de PlayStation 2 ontdekte Xtreme Express. Maar na bijna een week te hebben gezien hoe mijn meest veelbelovende pogingen op het laatste moment misliepen, en empathie voor het spel te hebben gevoeld, is het veilig om te zeggen dat dit een eenzaam ding gaat worden.

Mocht je het zelf missen, Xtreme Express hij is Excentrieke PS2-treinracegame Dit is misschien wel een van mijn favoriete videogames aller tijden. Ik hou van zijn ouderwetse presentatie, ik hou van zijn brede scala aan locomotieven, en ik hou van de brullende, stotterende race-actie, ver verwijderd van de elegante aerodynamische actie die het genre domineert. gewoon, Xtreme Express Het is echt een leuke tijd die ik gewoon niet weg kon leggen.

Lees verder: Treinen crashen door lege werelden in je nieuwe favoriete racegame

Tijdens het schrijven van mijn vorige liefdesbrief kwam ik erachter dat de game een inzending heeft Speedrun.comDe officiële thuisbasis van speedrunning-klassementen voor vrijwel elke videogame onder de zon. Het is schaars, met slechts één volledige run van de Grand Prix-modus en schaarse records op één niveau, maar het zette me aan het denken om mijn naam in de schijnwerpers te krijgen voor een game waar ik de laatste tijd veel tijd aan besteed.

Xtreme Express De sprint is verdeeld in twee categorieën: de hierboven genoemde “Long Grand Prix”, die alle 10 ronden van het spel omvat, en de “Short Grand Prix”, waarvoor alleen de eerste zes ronden moeten worden afgelegd. Ik realiseerde me al snel dat ik op geen enkele manier het record van de Lange Grand Prix zou gaan halen Welsh speedrunner derp– Wie was hij onbetwiste kampioen Van Xtreme Express Sinds 2017 – zonder serieuze training. Maar misschien kan ik iets doen in de korte Grand Prix.

Zoals u kunt zien, bevat deze categorie momenteel geen items.

Ik zei tegen mezelf: “Als ik één ronde van een korte Grand Prix zou aanbieden, zou ik standaard meteen de wereldrecordhouder zijn. Demonisch genot, Ian.”

A speedrunner is born

So began my life as a speedrunner. I got X-treme Express ready for recording (the leaderboard requires video proof), learned the basics of a speedrunning program called LiveSplit to accurately track my time ( Bedankt, Linkus7), en ging zitten voor wat ik aannam dat het een korte avond zou zijn van nonchalante pogingen om een ​​wereldrecord te vestigen. Minder dan een week later heb ik nog steeds geen enkele succesvolle run voltooid.

Xtreme Express Strikt over wat nodig is om de race te “verslaan”. De eerste zes sessies van de korte Grand Prix vereisen dat je in de top drie eindigt om je te kwalificeren voor de volgende etappe. In het begin is dit geen probleem. Je presteert gewoon beter dan je tegenstanders en blijft zo ver voor dat je alleen op je eigen vaardigheden hoeft te vertrouwen om te winnen. Verpest een beurt niet en het zou goed moeten komen. erg makkelijk.

Maar in latere races worden rivaliserende treinen slimmer om je evenwicht te verstoren, waardoor je ontspoort. Eén kleine fout kan het verschil betekenen tussen doorgaan naar de volgende etappe en het opnieuw moeten proberen, enkele minuten tijd verliezen in een sprint die bijna niet meer goed te maken is.

Misschien was het mijn maniakale trekje, een beetje perfectionisme, of gewoon de ‘schuld’ die inherent is aan het vestigen van een wereldrecord in een onbetwiste categorie, maar ik kon mezelf er niet toe brengen een duidelijk gebrekkige presentatie te maken. Xtreme Express Rennen waar ik verloor en een level opnieuw moest proberen. Hoewel ik zeker weet dat ik nog veel te leren heb over de unieke mechanica van het spel, voelde het vreemd om niet zo goed mogelijk mijn best te doen, ook al was mijn einddoel alleen maar om iets op het scorebord te plaatsen. Elke avond voor het slapengaan, zou ik oprecht Xtreme ExpressIk probeerde wat te rennen en viel uiteindelijk in slaap zonder iets waarvan ik dacht dat het de moeite waard was om eraan te bezwijken.

Je hebt mijn houding ten opzichte van Xtreme Express Het begon slechter te lopen. Waar voorheen iets was dat ik zou gebruiken om te decomprimeren na een lange dag mensen te vertellen dat ik in een schrijvend concentratiekamp thuishoorde. vrij eenvoudig Persoon een verhaalDoor mijn pogingen om te sprinten voelde het als een hele klus. Ik ontgrendelde geen nieuwe treinen of testte mezelf niet met uitdagingen, maar ik deed een andere taak. Iets meer dan 30-40 minuten verloren tijd, elke mislukte run was een dolk die langzaam mijn respect wegnam voor de kleine eigenaardigheden in het spel waar ik van hield. zonder fouten Xtreme Express Op zichzelf heb ik geen plezier meer, en dat stoorde me.

Hoe gek dit ook klinkt, ik had zin om bij mijn wederhelft in te trekken Manier Erg snel. Afwezigheid is hartverscheurend en zo.

einde van de lijn

Toen ik me realiseerde wat er aan de hand was, stopte ik onmiddellijk met mijn kleine sprintavontuur. Met zoveel gewicht op me tegenwoordig, wilde ik het niet zien Xtreme Express Het werd een ander onderwerp van ontevredenheid in mijn leven.

Op het moment van schrijven heb ik nog niet gespeeld Xtreme Express Binnen een paar dagen begon ik dat vertrouwde gevoel terug te krijgen van het verlangen om over de spoorwegen te navigeren en optimale remstrategieën te ontdekken, zonder de bedoeling om het spel zo snel mogelijk te verslaan.

wat heb je geleerd? Snel rennen is moeilijk. Dat wist ik natuurlijk al, maar door mijn korte ervaring heb ik meer begrip en waardering gekregen voor het werk dat er simpelweg toe leidt om de wedstrijd zo snel mogelijk te verslaan. Terwijl ze een half uur verliest op haar miskraam Xtreme Express Hardlopen voelde als onzin, het is niets vergeleken met urenlange gestage pogingen tot games die zo geoptimaliseerd zijn dat zelfs een fout van een fractie van een seconde iemands kansen op het beste kan stoppen.

Iemand anders zal een kort Grand Prix-record moeten behalen in Xtreme Express. Het is niet iets wat ik op dit moment mezelf voel. Misschien in de toekomst, als ik een nieuwe game vind waarvan ik het gevoel heb dat ik snel moet rennen, zal ik in een betere leegte zijn. Of in ieder geval meer bereid om die standaard gameplay te geven aan een monster van manisch zoeken, herhaald oefenen en meedogenloze reset. Ik ben meer dan blij om de profsprint te verlaten. Ik heb daar respect voor, maar het is gewoon niets voor mij.

Dat gezegd hebbende, hoorde ik dat er ergens een trein in de vorm van een kat verstopt zit Xtreme Express, lijkt mij een uitdaging.

READ  Nike heeft het net gedaan. Can't Stop Sport And Can't Stop This Viral Ad
Written By
More from Aubrey Mason

Een puinhoop bij Walmart terwijl mensen zich haasten om Pokemon-kaarten te kopen

Het aanhoudende tekort aan Facebookhet is eenMaankaarten, gevoed door de epidemie, Twitch-bannersEn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *