Mike Ryan van de Wereldgezondheidsorganisatie verwacht geen eerste COVID-19-vaccinaties tot begin 2021

Mike Ryan van de Wereldgezondheidsorganisatie verwacht geen eerste COVID-19-vaccinaties tot begin 2021

De WHO heeft gewerkt om de toegang tot potentiële vaccins uit te breiden, zei Mike Ryan. (Representatief)

GENÈVE / ZÜRICH:

Onderzoekers boeken “goede vooruitgang” bij het ontwikkelen van vaccins tegen COVID-19, met een handvol late-fase onderzoeken, maar hun eerste gebruik kan pas begin 2021 worden verwacht, zei een deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag.

De WHO werkt aan een eerlijke verspreiding van vaccins, maar in de tussentijd is het van cruciaal belang om de verspreiding van het virus te onderdrukken, zei Mike Ryan, hoofd van het noodprogramma van de WHO, aangezien de dagelijkse nieuwe gevallen over de hele wereld bijna recordniveaus bereiken.

“We boeken goede vooruitgang”, zei Ryan, en merkte op dat verschillende vaccins zich nu in fase 3-onderzoeken bevonden en dat tot dusver geen enkele had gefaald wat betreft veiligheid of het vermogen om een ​​immuunrespons te genereren.

“Realistisch gezien wordt het het eerste deel van volgend jaar voordat we mensen gaan zien vaccineren”, vertelde hij op een openbaar evenement op sociale media.

De WGO werkte aan het uitbreiden van de toegang tot potentiële vaccins en om de productiecapaciteit op te schalen, zei Ryan.

‘En we moeten hier eerlijk over zijn, want dit is een wereldwijd goed. Vaccins voor deze pandemie zijn niet voor de rijken, ze zijn niet voor de armen, ze zijn voor iedereen’, zei hij.

De Amerikaanse regering zal $ 1,95 miljard betalen om 100 miljoen doses van een COVID-19-vaccin te kopen dat wordt ontwikkeld door Pfizer Inc en de Duitse biotech BioNTech als het veilig en effectief blijkt te zijn, aldus de bedrijven.

READ  LEGO: Builder's Journey Impressions op pc

Ryan waarschuwde ook scholen om voorzichtig te zijn met heropening totdat de overdracht van COVID-19 door de gemeenschap onder controle is. Het debat in de Verenigde Staten over het herstarten van het onderwijs is geïntensiveerd, zelfs als de pandemie in tientallen staten oplaait.

‘We moeten al het mogelijke doen om onze kinderen weer naar school te brengen, en het meest effectieve dat we kunnen doen, is de ziekte in onze gemeenschap te stoppen’, zei hij. ‘Want als je de ziekte in de gemeenschap onder controle houdt, kun je de scholen openen.’

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *