Premier Narendra Modi zegt dat “India 20 miljard dollar heeft gekregen tijdens de lockdown” in zijn investeringspitch naar de VS.

NDTV News

Gemak van leven is net zo belangrijk als zakelijk gemak, zei PM Modi in een keynote-toespraak op de India Ideas Summit

New Delhi:

Premier Narendra Modi heeft Amerikaanse bedrijven vandaag gevraagd om in India te investeren, wijzend op de manier waarop de regering investeerders faciliteert en de veelbelovende groei in verschillende sectoren, waaronder infrastructuur, luchtvaart, defensie en ruimtevaartonderzoek. Hij beschreef India als de grote investeringsbestemming en zei: “Tijdens de COVID-19-lockdown kreeg India 20 miljard dollar aan investeringen”.

“Vandaag is er wereldwijd optimisme over India. Dit komt omdat India een perfecte combinatie biedt van openheid, kansen en opties”, zei hij tijdens de toespraak tijdens de India-Ideas-top.

Hij schetste de gebieden waar de regering naar investeringen zoekt en zei: ‘U kunt het optimisme zien wanneer India stijgt in belangrijke bedrijfsbeoordelingen, met name de Ease of Doing Business-beoordelingen van de Wereldbank’. In oktober vorig jaar steeg India met 14 plaatsen naar de 63e plaats van de 190 landen in de Ease of Doing Business-ranglijst van de Wereldbank. De regering richt zich op de 50e plek.

“Elk jaar bereiken we recordhoogten op het gebied van directe buitenlandse investeringen. Elk jaar is aanzienlijk hoger dan het eerdere jaar”, zei hij en gaf voorbeelden. Hij voegde eraan toe dat de instroom van directe buitenlandse investeringen in India in 2019-20 $ 74 miljard bedroeg. ‘Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor’, voegde hij eraan toe.

De tweedaagse virtuele top – georganiseerd door de US-India Business Council – zal naar verwachting functionarissen van de twee landen samenbrengen die de post-coronavirus herstelagenda bepalen.

READ  Smith geniet van zijn 'schaakspel' terwijl Australië vooruitkijkt naar de Square India-serie

Aanwezig zijn onder meer de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar, minister van Financiën Nirmala Sitharaman, minister van Handel en Industrie en Spoorwegen Piyush Goyal en regeringsfunctionarissen uit de VS en India.

Sprekend over de economische situatie na het coronavirus zei PM Modi dat het mensen heeft geleerd dat de wereldeconomie “te veel gericht is op efficiëntie en optimalisatie”.

“Efficiëntie is een goede zaak. Maar onderweg vergaten we ons te concentreren op iets dat even belangrijk was. Dat is veerkracht tegen externe schokken”, zei PM Modi.

Dit kan volgens hem worden bereikt door sterkere binnenlandse productiecapaciteit, herstel van de gezondheid van het financiële systeem en diversificatie van de internationale handel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *