Mikel Arteta: Arsenal-coach “verbaasd” wedstrijd Brentford werd niet uitgesteld na uitbraak Coruna-virus | voetbal nieuws

Mikel Arteta zei dat hij “verrast” was dat de Premier League-wedstrijd van Arsenal tegen Brentford niet was uitgesteld nadat verschillende leden van zijn team positief waren getest op coronavirus.

Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Willian en reservedoelman Alex Ronarson waren allemaal afwezig. Arsenal 2-0 nederlaag afgelopen vrijdag na infectie met het virus.

Arteta moest het door een blessure op de openingsdag ook stellen zonder enkele andere spelers van het eerste elftal, waaronder middenvelder Thomas Partey, spits Eddie Nketiah en verdediger Gabriel.

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Arsenal heeft bevestigd dat Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette de openingswedstrijd tegen Brentford hebben gemist nadat ze positief hadden getest op Covid-19.

Er is geen officiële limiet aan het aantal positieve gevallen waardoor een wedstrijd kan worden afgelast, maar in het handboek van de Premier League 2021/22 staat dat “er geen toestemming wordt gegeven om een ​​competitiewedstrijd uit te stellen waarbij de gevorderde club 14 of meer spelers heeft. op het beschikbare teamrooster.”

“Ja, ik was verrast dat het niet werd uitgesteld, maar de organisatoren besloten dat het het beste was om de wedstrijd te spelen”, zei de Arsenal-coach.

“Wat we deden is wat we moesten doen, via de club, ook via de clubdokter. Hij legde de situatie uit, hoe deze zich ontwikkelde en de risico’s die we overwegen.”

zondag 22 augustus 16:00 uur

Vertrek 16.30 uur

Sindsdien is het testresultaat van Aubameyang negatief teruggekomen, maar hij vroeg of de aanvoerder van Arsenal en Lacazette beschikbaar zou zijn. Premier League-wedstrijd van zondag thuis tegen Chelseaga verder met je leven LuchtsportenArteta voegde toe: “Het is nog steeds onzeker. Ik kan vandaag geen antwoorden geven.

READ  Extra schooldistricten besluiten fans te ontvangen voor voetbalwedstrijden

“Ik weet niet of ze in een paar uur kunnen trainen en of ze in het weekend competitief zullen zijn. Ik weet het niet.

“Ze hadden zware dagen. Lacazette trainde niet omdat hij niet goed was. Aubameyang trainde gisteren, maar ze liepen het virus op – ze waren ziek.”

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Gratis te bekijken: Hoogtepunten van de overwinning van Brentford op Arsenal in de Premier League

De Spanjaard weigerde commentaar te geven op beschuldigingen dat zijn spelers het virus zouden hebben opgelopen tijdens een feestje voor de zoon van Aubameyang.

“Ik weet niet waar het vandaan kwam. We kunnen alleen maar raden waar het vandaan kwam,” zei hij.

“Een week voordat er drie of vier negatieven komen en dan een positieve, we hebben geen idee waar het vandaan komt.”

Arsenal kreeg zware kritiek na hun nederlaag tegen Brentford, met Luchtsporten deskundige Gary Neville zet vraagtekens bij de richting van de club en wijst erop dat ze het hebben verprutst door nieuwkomers in de Engelse Premier League.

Op de vraag waarom de redenen voor de afwezigheid van degenen die positief testten niet onmiddellijk na de nederlaag werden bevestigd, zei Arteta: “Er is een aantal beleidsregels en er zijn enkele medische privacy die ik niet kan vergeten.

“Ik moet de club beschermen en ik moet de individuen beschermen.”

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Gary Neville zegt dat Arsenal werd gepest door Brentford tijdens hun 2-0 nederlaag afgelopen vrijdag.

READ  Demon's Souls-remake repareert de notoir lelijke personagemaker van het spel

Arteta onthulde ook dat de meerderheid van zijn spelers twee Covid-19-vaccins had gekregen, maar benadrukte dat hij niemand van zijn team zou dwingen een prik te krijgen.

“De meesten van hen waren besmet met twee. Anderen kregen één vaccin”, voegde hij eraan toe.

“We proberen hen aan te moedigen zich te laten vaccineren, omdat ze zichzelf, hun families en natuurlijk de omgeving rond de club zullen beschermen.

“Maar het is een heel persoonlijke zaak en we proberen ze te begeleiden en uit te leggen waarom het het beste is om het te doen. Uiteindelijk is het een persoonlijke beslissing.”

“Het gaat niet om onszelf te beschermen, het gaat ook om het beschermen van de mensen om ons heen. Ik denk dat het een gebaar van vrijgevigheid is.

“Ik weet niet of iemand er in eerste instantie helemaal van overtuigd was om het te doen, maar je ziet dat de voordelen op dit moment veel groter zijn.”

Bekijk Arsenal vs Chelsea live op Sky Sports Premier League vanaf 16.00 uur op Super Sunday; Wedstrijd begint om 16.30 uur.

Stream je grootste momenten NU voor slechts £ 25 per minuut gedurende 10 maanden (meestal £ 33,99 per maand) – allemaal zonder contract.

More from Madison Garrett

Na school gaat Horst naar rookvrije speeltuinen

Foto: Sport aan de Maas Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *