Minecraft Java en Bedrock Mods downloaden (2023)

Minecraft Java en Bedrock Mods downloaden (2023)

Ondanks dat het meer dan tien jaar oud is, is Minecraft nog steeds een van de meest populaire spellen ter wereld. Met miljoenen spelers die elke maand inloggen en enkele duizenden die dagelijks meedoen, is een van de redenen voor de aanhoudende populariteit het brede scala aan beschikbare mods.

Het installeren van mods is echter niet altijd eenvoudig, vooral niet voor degenen die nieuw zijn in het spel. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het downloaden en installeren van mods voor zowel Java als Bedrock Edition.


Manieren om mods voor Minecraft Java en Bedrock Edition te downloaden en te installeren

Mods installeren in Minecraft Java Edition

Aangezien de Java-editie de oudere versie van de game is, ondersteunt deze mods. In feite is de modding-community voor Java Edition veel groter dan die van Bedrock Edition, simpelweg omdat het zo gemakkelijk is om de eerste te wijzigen.

1) Installeer API Forge en Fabric

De game heeft een speciale mod-API nodig om elke mod uit te voeren. Er zijn twee modding-API’s: Forge en Fabric. Bijna elke mod die voor Java Edition is gemaakt, gebruikt een van beide, dus u moet eerst zoeken naar Forge- en Fabric-API’s om de nieuwste versies op uw computer te installeren en vervolgens beide installeren.

Sommige mods werken niet met elkaar, simpelweg omdat de Forge- en Fabric-mod-versies van de game kunnen verschillen.


2) Ga naar de CurseForge-website om naar mods te zoeken

Vervolgens kun je naar de meest populaire gamemod-site gaan, CurseForge. Hier vindt u een groot aantal mods om te downloaden. Ze zijn gecategoriseerd op basis van hun kenmerken en kunnen ook worden doorzocht met behulp van de zoekbalk op de website.

READ  Hoe Minecraft 1.19 te downloaden voor versie 1

Er zijn altijd twee opties naast elke mod: installeren of downloaden. Je moet er altijd voor kiezen om te downloaden, omdat voor het installeren ervan een andere app van derden van CurseForge nodig is.

Controleer of de mod compatibel is met jouw versie van de game. Hoewel sommige oudere mods werken met nieuwere spelversies, kunnen ze fouten bevatten. Controleer ten slotte de modusbeschrijving om te zien of deze compatibel is met de Forge- of Fabric-API.


3) Verplaats de mods naar de juiste map en geniet ervan

Nadat je de mods hebt gedownload, moet je de gamemap vinden en de .jar-bestanden naar de map “mods” verplaatsen. Voor de meeste gebruikers is dit de maplocatie: C:\Users\{UwComputernaam}\AppData\Roaming\.minecraft\mods

Nadat je alle mods hebt overgezet, open je gewoon de officiële game-launcher en voer je de aangepaste versie van de game uit (Fabric of Forge). Als de mod-API, gameversie en mod-versie compatibel zijn met elkaar, zou de mod moeten gaan werken in de game.


Mods installeren in Minecraft Bedrock Edition

Veel nieuwe spelers weten dit misschien niet, maar er is geen manier om de Bedrock-versie van het spel aan te passen. Hierdoor zijn er geen nieuwe blokken, nieuwe mechanica of nieuwe functies die aan het spel kunnen worden toegevoegd, en de enige manier om wijzigingen aan te brengen is met add-ons en resource packs.

1) Zoek naar add-ons voor Bedrock Edition

Er zijn veel andere sites dan CurseForge, zoals PlanetMinecraft, MCPEDL, etc., die add-ons en texture packs voor Bedrock Edition aanbieden. Ga gewoon naar een van deze websites en download een add-on of pakket.

READ  Opensignal meldt dat Maleisië (voorlopig) een van de beste 5G-downloadsnelheden heeft

Vergeet niet om de versie van de game te controleren voordat je gaat downloaden om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

2) Open het .mcpack-bestand

Zodra je de add-on hebt gedownload, zul je merken dat het bestand het officiële logo van de game bevat. Dit komt omdat het een .mcpack-bestand is en automatisch de Bedrock-versie opent en zichzelf in de game importeert.

Zodra het importeren is voltooid, gaat u naar Instellingen en activeert u de add-on op het tabblad Wereldwijde bronnen.

bewerkt door
Siddharth Satish


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *