MLB bespreekt uitgebreide play-offs voor het seizoen 2020

MLB bespreekt uitgebreide play-offs voor het seizoen 2020

Major League Baseball krijgt misschien toch een uitgebreid ‘postseason’.

Een bron uit de branche bevestigde dat MLB en de MLB Players Association woensdag spraken over het verhogen van de play-offs van 10 teams – volgens het format dat sinds 2012 bestaat – tot 16 voor dit komende seizoen.

Jon Heyman van MLB Network rapporteerde voor het eerst de ontwikkeling.

De overeenkomst zou idealiter worden geformaliseerd voordat de Yankees en Nationals donderdagavond in Nationals Park het seizoen 2020 beginnen (als het weer het toelaat), hoewel er een precedent bestaat om veranderingen door te voeren nadat het startpistool is geactiveerd. De NBA breidde zijn eerste ronde play-offserie uit van best-of-5 naar best-of-7 tijdens de All-Star-pauze van het seizoen 2002-03.

De spelers en eigenaren bespraken het concept uitvoerig in mei en juni terwijl ze probeerden een gemeenschappelijke financiële basis te vinden om een ​​seizoen zonder fans bij te wonen. Hoewel het formaat de lat natuurlijk lager legt om in aanmerking te komen voor het oktober-toernooi, verhoogt het net zo natuurlijk de inkomsten van de televisienetwerken in een seizoen waarin de inkomstenstromen van de clubs worden gehamerd.

Toen de vakbond weigerde collectief een overeenkomst te sluiten voor deze door het coronavirus verkorte campagne, maar Rob Manfred dwong om eenzijdig de voorwaarden van het seizoen op te leggen, vielen de plannen voor uitgebreide play-offs buiten de boot. Die plannen nemen echter toe, wat goed nieuws zou zijn voor middelmatige teams die een kaartje voor de grote dans willen verdienen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *