De politie van Colorado jaagt op een man die wordt beschuldigd van het doden van huisgenoten

De politie van Colorado jaagt op een man die wordt beschuldigd van het doden van huisgenoten

De politie in het centrum van Colorado is op jacht naar een 30-jarige man die ervan wordt beschuldigd de honden van zijn kamergenoot op brute wijze te hebben doodgeslagen en een van hen te hebben uiteengereten.

Matthew Stephen Dieringer, uit Pueblo, wordt gezocht in het nabijgelegen Teller County in verband met de moorden.

Dierlijke controleurs en rechercheurs beschuldigen Dieringer van het doodslaan van een 7-jarige Australische veehond genaamd Suka en het doden en uiteensnijden van een andere hond genaamd Hayoka.

Volgens een necropsie was de oorzaak van de dood van Suka een stomp trauma, volgens het Teller County Sheriff’s Office.

De autoriteiten zeiden dat Dieringer eerder deze week voor het laatst werd gezien in de buurt van Manitou Springs, ongeveer 30 mijl ten oosten van Teller County, net buiten Colorado Springs. Mogelijk heeft hij zijn haar donkerder geverfd om zijn identiteit te verbergen.

Volgens woensdag was Dieringer volgens een woordvoerder van het kantoor van de sheriff vanaf woensdagmiddag nog vrij.

Matthew Stephen Dieringer
Matthew Stephen DieringerTeller County Sheriff’s Office

Hij wordt gezocht op twee delicten van verergerde wreedheid jegens dieren. Onderzoekers vragen de hulp van het publiek om hem op te sporen, maar ze zeggen dat als iemand hem ziet of details heeft over zijn verblijfplaats, ze de politie moeten bellen en niet moeten benaderen.

In november ondertekende president Trump een tweeledig wetsvoorstel dat van bepaalde flagrante daden van dierenmishandeling een federale misdaad maakt, die de anti-wreedheidswetten versterkt die in alle 50 staten al in de boeken waren. Het wetsvoorstel kreeg afgelopen herfst unanieme steun in zowel het Huis als de Senaat – een zeldzame prestatie.

READ  Dead Space-patch repareert irritante vage texturen een dag na Digital Foundry-oproep

De wet ter voorkoming van dierenmishandeling en foltering (PACT) verbiedt extreme vormen van wreedheid, waaronder opzettelijk verbrijzelen, verbranden, verdrinken, verstikking en spietsen tegen “levende niet-menselijke zoogdieren, vogels, reptielen of amfibieën”.

De wetgeving versterkt een wet uit 2010, de Animal Crush Video Prohibition Act, die het maken, verkopen en distribueren van video’s met extreme dierenmishandeling tot een federale misdaad maakte. Het PACT dicht een leemte in de wet door federale autoriteiten toe te staan ​​individuen te vervolgen die gefilmde dieren verpletteren of martelen, ongeacht of zij degenen waren die de video maakten, volgens The Humane Society.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *