Modern Warfare komt voor uw schijfruimte

WTF ?! De installatiegrootte van Call of Duty: Modern Warfare stijgt naar verluidt zo sterk dat het niet langer past op kleinere SSD’s van 250 GB. De installatiegroottes van games zijn in de loop der jaren gestegen, maar zelfs voor de meest onverzadigbare games lijkt 250 GB aan schijfruimte overdreven.

En hoewel Call of Duty-games nooit echt verlegen zijn geweest met hun opslagvereisten – bij de lancering Modern Warfare beschikte over een enorme installatieruimte van 175 GB, boven de 150GB-vereiste van Red Dead Redemption 2 – Call of Duty’s honger naar opslag zal op een gegeven moment moeten worden aangepakt.

De crux van het probleem, zo lijkt het, is de manier waarop Call of Duty: Modern Warfare in wezen drie games bundelt: de singleplayer-campagne, de coöperatieve Special Ops-modus en de online battle royale-modus, Warzone.

Consolespelers hebben meer gedetailleerde controle over de installatiegroottes, omdat ze bepaalde modi kunnen verwijderen. PC-versies van nieuwere Call of Duty-games zijn echter gebonden aan het Battle.net-opstartprogramma van Blizzard, en zoals Twitter- en YouTube-gebruiker @BattleNonSense opmerkt, krijgen pc-spelers niet dezelfde opties.

Het probleem wordt nog verergerd door de routinematige patches die niet alleen de spelgrootte blijven vergroten, maar spelers ook dwingen om uit te zitten en patches te downloaden die vaak in de tientallen gigabytes liggen.

Met Call of Duty: Black Ops Cold War om de hoek zal het interessant zijn om te zien hoe duurzaam dit soort opslagbehoeften zijn, en of Raven Software en Treyarch de verontwaardiging hebben opgemerkt. Omdat Call of Duty: Modern Warfare in omvang is gegroeid, hebben veel gebruikers al hele SSD’s aan de game gewijd.

Call of Duty – Grootte van r / modernwarfare

READ  Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade Of Light Switch eShop Bestandsgrootte onthuld
Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *