Na steun aan het Congres claimt Rajasthan Party BTP Kingmaker Tag

De twee MLA’s steunden het heersende congres in de staat in de Rajya Sabha-peilingen van vorige maand (Bestand)

Jaipur:

Rajasthan’s Bhartiya Tribal Party zegt dat het nu een belangrijke rol speelt bij het beslissen wie aan de macht zal blijven ondanks haar kleine aanwezigheid in de staatsvergadering. “We hebben twee MLA’s in een Huis van 200, maar we zijn in de positie van koningsmakers”, zei partijvoorzitter Maheshbhai C Vasava zondag tegen PTI.

BTP-wetgevers Rajkumar Roat en Ramprasad Dindor maakten zaterdag duidelijk dat ze bij Chief Minister Ashok Gehlot zijn, waarmee een einde komt aan de dagen van onzekerheid over de loyaliteit van de in Gujarat gevestigde partij.

De twee MLA’s ondersteunden het heersende congres in de staat in de Rajya Sabha-peilingen van vorige maand. Maar toen de machtsstrijd tussen de heer Gehlot en zijn nu ontslagen plaatsvervangende Sachin-piloot onlangs weer opdook, zei de BTP dat deze neutraal zal blijven.

De heer Vasava zei dat de partij de steun aan de heer Gehlot nu uitbreidt na de verzekering dat aan haar eisen met betrekking tot de ontwikkeling van stammengebieden zal worden voldaan.

“We hebben gevochten tegen het Congres en de BJP over stamkwesties, maar als de regering nu volledige steun geeft aan de kwesties die door ons aan de orde worden gesteld, waarom zouden we die dan niet steunen? Ze vervult tenslotte de agenda van het welzijn en de ontwikkeling van de stammen”, hij zei.

Toen de crisis vorige week begon, gaf de heer Vasava een zweep af waarin hij zowel de heer Roat als de heer Dindor opdroeg geen enkele leider of partij te steunen voor het geval er een grondtest in de vergadering plaatsvindt.

READ  Xbox maakt populaire PS2-game tijdelijk gratis

Sagwara MLA Ramprasad Dindor uitte echter zijn verzet tegen de zweep en zei dat ze allebei de deelstaatregering zullen steunen.
Later voerden partijdragers en de MLA’s gesprekken met de Chief Minister over hun eisen.

“We hadden de congresregering vorige maand bij de verkiezingen in Rajya Sabha gesteund na een verzekering van de eerste minister over onze eisen,” zei Chorasi MLA Roat.

‘Maar aan de eisen werd niet voldaan. Aan sommige kon binnen één dag worden voldaan’, klaagde hij.

De partij dacht toen om hem geen steun te verlenen, zei de MLA.

Vorige week verscheen de heer Roat in twee videoclips, waarin hij beweerde dat de politie van Rajasthan hem ervan weerhield om naar zijn kiesdistrict in het district Dungarpur te reizen.

Hij beweerde dat het politiepersoneel in twee busjes was gekomen en zijn autosleutels had weggenomen. Hij beweerde ook dat sommige mensen hem dwongen mee te gaan.

De video’s zijn verspreid door het Sachin Pilot-kamp en de BJP had de deelstaatregering erover ondervraagd.

Maar de heer Raut verwierp de aflevering later als een “misverstand” bij de politie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *