Trump noemt Fauci ‘een beetje een alarmist’ naarmate de gevallen van coronavirus toenemen

Trump noemt Fauci ‘een beetje een alarmist’ naarmate de gevallen van coronavirus toenemen

In een interview op “Fox News Sunday” verdedigde Trump ook zijn relatie met Fauci, die de afgelopen dagen in de schijnwerpers stond na een reeks opmerkingen van de president en bewegingen van het Witte Huis, die vragen opriepen over de positie van Fauci bij de regering te midden van de crisis.

‘Dr. Fauci heeft enkele fouten gemaakt, maar ik heb een heel goede – ik heb gisteren uitgebreid met hem gesproken – ik heb een heel goede relatie met Dr. Fauci’, zei Trump. ‘Hij is een beetje een alarmeur – dat is oké.’

Trump noemde in het interview verschillende “fouten” die Fauci de afgelopen maanden heeft gemaakt, waaronder zijn oorspronkelijke standpunt over het dragen van maskers.

Fauci vroeg in de pandemie had het publiek gevraagd de maskers N95 niet te kopen omdat ze nodig waren voor gezondheidswerkers. Hij heeft er nu sterk voor gepleit dat mensen een soort gezichtsdekking dragen en drong er vorige week bij gouverneurs en burgemeesters op aan om “zo krachtig mogelijk te zijn” om mensen ertoe te brengen gezichtsbedekkingen te dragen.

Tijdens het interview op zondag gaf Trump uiteindelijk toe dat hij zelf enkele fouten had gemaakt in de reactie van het coronavirus, maar zei dat hij ‘uiteindelijk gelijk zou hebben’.

Toen gastheer Chris Wallace vroeg of de fouten van Trump hem in diskrediet brachten, zei de president dat hij dat niet dacht en beweerde dat hij ‘waarschijnlijk meer gelijk had dan wie dan ook’.

Afgelopen woensdag, na meer dan een maand zonder te hebben gesproken, had Trump een telefoongesprek met Fauci, die dagen voor de discussie een vernietigende aanval kreeg van de topmedewerkers van Trump.
Onder de aanslagen was een opinieartikel dat vorige week door Peter Navarro, de hoge handelsambtenaar van het Witte Huis, Fauci vernielde. Het Witte Huis drong er afgelopen maandag ook op aan dat het geen oppositieonderzoek naar Fauci aan het samenstellen was, ondanks het verzenden van een compilatie van tijden dat ze beweerden dat hij het afgelopen weekend “verkeerd” was aan verslaggevers.

Fauci sprak vorige week met The Atlantic en noemde de aanvallen van het Witte Huis op hem ‘bizar’ en zei dat ze uiteindelijk Trump hadden beschadigd.

READ  Zo werkt de PS Plus Collection met 20 gratis games op PS5

‘Ik kan in mijn stoutste dromen niet achterhalen waarom ze dat zouden willen doen’, zei hij. ‘Ik denk dat ze zich nu realiseren dat dat niet verstandig was om te doen, omdat het alleen maar een negatief effect op hen heeft.’

Kevin Liptak en Jim Acosta van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *