Na verontwaardiging drukt Microsoft op pauze bij ongevraagde installatie van Windows 10-webapps

Zaterdag heb ik erop gewezen hoe Microsoft gedwongen herstart van Windows 10-computers om ongewenste webapps te installeren was het laatste bewijs dat u niet over uw eigen Windows-pc beschikt. Vandaag zegt het bedrijf dat het op zijn minst gedeeltelijk een vergissing was – en zal de “migratie” die op deze manier web-apps naar je startmenu bracht, onderbreken.

Oorspronkelijk, vertelt Microsoft De rand, het idee was dat elke website die u aan het Startmenu vastzette, zou worden gestart in Microsoft Edge. Als uw website naar keuze een PWA-webapp-versie had, zou de Edge-browser die automatisch ook kunnen starten. Maar – in wat Microsoft een bug lijkt te noemen, hoewel we proberen duidelijkheid te krijgen over welk deel de bug was – door de verandering leek het er ook op dat bestaande websnelkoppelingen naar zijn eigen Microsoft Office-producten een web-app hadden geïnstalleerd op ook uw pc.

Webversies van Microsoft Office verschenen in mijn lijst met programma’s.
Schermafbeelding: Sean Hollister / The Verge

Door Microsoft even het voordeel van de twijfel te geven, kan ik zien hoe die reeks gebeurtenissen zich had kunnen ontvouwen en waarom dat een onbedoeld gevolg zou kunnen zijn geweest.

Maar daarmee zijn mijn eerdere zorgen niet weggenomen:

  • Waarom gebruikte Microsoft mijn Start-menu om te beginnen als gratis reclame voor zijn Office-producten, websnelkoppeling of nee?
  • Waarom activeren deze PWA’s Microsoft Edge, in plaats van mijn eigen standaardbrowser te respecteren? Chrome verwerkt PWA’s bijvoorbeeld prima.
  • Waarom denkt Microsoft dat het het recht heeft om mijn pc überhaupt geforceerd opnieuw op te starten? Wat was er zo belangrijk aan deze update om dat de moeite waard te maken?

Microsoft heeft duidelijk wat ongenoegen gehoord, en daar reageert het vandaag op. Maar het is niet duidelijk of hierdoor iets zal veranderen. Het zou me niet verbazen als het enige verschil is dat PWA’s vanaf nu niet meer in je lijst met programma’s zullen verschijnen.

READ  LastPass Free dwingt u om te kiezen tussen mobiel en desktop: wat u moet weten
Written By
More from Lesley Curry

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *