Naarmate het aantal downloads toeneemt, hebben app-makers in India moeite om gebruikers te behouden

New Delhi: gebruikers in India verwijderen apps bijna net zo snel, zo niet sneller. Volgens een rapport van het mobiele marketing- en analysebedrijf AppsFlyer daalde de totale gebruikersretentie in alle sectoren met 12% tussen 2019 en 2020. Het bedrijf gaf ook aan dat de retentiepercentages van zeven dagen daalden tot 5,65%, terwijl hun retentiepercentages 30 dagen. 1,65% lean, die beide met ongeveer 1% zijn gedaald sinds 2019.

De retentiepercentages van apps zijn ook lager voor populaire categorieën zoals entertainment, financiën, winkelen en meer. Volgens het AppsFlyer-rapport vertoonden entertainment-apps (waaronder korte videoplatforms) een retentiepercentage van 4,83% zeven dagen nadat ze waren gedownload. Een apart rapport van november vorig jaar, door een ander app-marketingbedrijf genaamd Moengage, gaf aan dat 56% van de e-commerce app-gebruikers in India hun apps de-installeren binnen de eerste week na installatie, terwijl 23% dit binnen 24 uur doet.

Lees ook | India versnelt de vaccinatiecampagne

Volgens experts kunnen hier verschillende redenen voor zijn, maar een daarvan is dat het gebruik van de app niet langer alleen draait om het downloaden door gebruikers. Technisch beleidsanalist Prasanto K. Roy merkte op dat toepassingen die een dienst “leveren”, inclusief betaalde diensten, het moeilijkst zullen zijn. Hij en andere experts zeiden dat gebruikers apps niet alleen downloaden om ze meer te proberen, maar dat er een specifieke reden moet zijn.

“Veel van deze combinaties worden gekatalyseerd”, zegt Faisal Qawsah, oprichter van marktonderzoeksbureau TechARC. Kawoosa zei dat bedrijven geld uitgeven aan acquisities en dat 20-30% van die installaties geen echte gebruikers zijn. “Wanneer u wordt gevraagd om een ​​app te installeren, installeert u deze eigenlijk niet voor het gebruik ervan. U doet dat om de beloningen te krijgen. Er zijn veel uitgevers en websites die u vragen een app te downloaden en een aantal beloningen te krijgen,” hij zei.

READ  Astro's A03 van $ 49,99 is de eerste set in-ear-koptelefoons die is gemaakt voor gaming

Het Apps Flyer-rapport gaf ook aan dat er een verband bestaat tussen retentie en hoeveel bedrijven eraan uitgeven.

Bovendien merkte Kawoosa op dat apps tegenwoordig “zelden” verschillende elementen bevatten. “Tot nu toe hebben gebruikers gebruiksscenario’s van banken, sociale media, entertainment, games en andere belangrijke gebruiksscenario’s ontdekt. ​​Dus als er een app is die iets soortgelijks doet, kun je ermee experimenteren en hem vervolgens in winterslaap houden.”

deelname aan Peppermint nieuwsbrieven

Voer een beschikbaar e-mailadres in

Bedankt voor uw inschrijving op de nieuwsbrief.

Written By
More from Eda Greene

Yakuza: Like A Dragon verschijnt op 13 november voor pc

Ziet eruit als Xbox-lek van vorige maand klopte. Sega heeft een nieuwe...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *