Nationaal platform om Oekraïense vluchtelingen te helpen

Foto: John Holzgens

LEUDAL – De gemeente Leudal krijgt op dit moment verschillende vragen van bewoners over de mogelijkheid om Oekraïense vluchtelingen thuis op te vangen of over hoe zij voor hulpgoederen kunnen zorgen.

Voor vragen over dit onderwerp is Vluchtelingenwerk Nederland het aanspreekpunt. Deze organisatie heeft nationaal platform in dienst nemen.

actueel
Veel Nederlanders willen vluchtelingen een kamer bieden, vrijwilligerswerk doen of spullen brengen. Allerlei hulporganisaties en overheidsinstanties maken daar nu afspraken over en zetten bijbehorende logistieke diensten op. Op nederlandvoorvluchtelingen.nl De Actieagenda Vluchtelingen laat zien waar je heen moet met vraag en aanbod. Deze website wordt altijd bijgewerkt met de laatste informatie.

Accommodatie en receptie
In tegenstelling tot andere vluchtelingen kunnen Oekraïense vluchtelingen legaal in Nederland verblijven zonder visum. Daarom is het voor de meeste Oekraïners niet nodig om asiel aan te vragen. Ze hebben echter wel onderdak en voorzieningen nodig. Het is nog niet duidelijk welke rechten en plichten Oekraïense vluchtelingen in de toekomst zullen hebben. Om deze reden verschilt de organisatie van de opvang van Oekraïners in veel opzichten van andere vluchtelingen. De komende periode maakt het kabinet afspraken met hulporganisaties over wie een rol gaat spelen in deze nieuwe situatie. Zo is de opvang specifiek ingericht voor Oekraïners die ervoor kiezen geen asiel aan te vragen.

Elke Lyudal helpt
Er komen steeds meer initiatieven en aanbiedingen. Via het bovengenoemde online platform van Vluchtelingenwerk kunnen mensen ook hun interesse tonen in onder meer Oekraïense vluchtelingen. Je kunt hier ook terecht voor een financiële donatie, een poster downloaden om op je raam te plakken, of vrijwilligerswerk doen. op facebook pagina Elke Lyudal helpt U vindt er vraag en aanbod van de inwoners van de gemeente Leudal.

READ  Whitepaper: All-Nature Design voor sportaccommodaties - ook handig voor recreatie

More from Madison Garrett
Samsung Galaxy Tab S6 Lite krijgt nu ook de Android 11-update
Na de Galaxy Tab S6 start nu ook de Tab S6 Lite...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *