NBA-play-offs 2023: wordt Rudy Gobert geschorst voor het spelen van games?

Terwijl de Lakers als laatste aan de beurt waren Utah Jazz Op zondagmiddag was het grote verhaal elders in de competitie de implosie halverwege de wedstrijd Minnesota Timberwolves. Voor de rust van het Wolves-Pelicans-duel werden Rudy Gobert en Kyle Anderson daadwerkelijk langs de zijlijn geraakt tijdens een onderbreking waarbij de eerste honkman gedwongen uit de wedstrijd werd gezet.

Uiteindelijk werd Joubert aan het einde van de eerste inning van de wedstrijd naar huis gestuurd, maar de repercussies waren merkbaar. Bij de vechtpartij was ook Jaden McDaniels betrokken, die ook moest ontsnappen in de groep en vervolgens uit frustratie tegen een muur in de tunnel sloeg en zijn hand brak, een blessure die hem buiten spel zal houden.

Hoewel die laatste blessure niet aan de voeten van Jobert belandt, is de hele situatie een rommelige situatie voor Wolves. Na afloop van de wedstrijd gaf de ploeg een verklaring af over het naar huis sturen van Joubert, al waren daarmee blijkbaar niet alle vragen beantwoord.

De vraag is nu wat de gevolgen daarvan zijn. Nu de Lakers en Wolves dinsdag tegenover elkaar staan, is de beschikbaarheid van Joubert een groot vraagteken rond deze wedstrijd.

Nu McDaniels er al uit is, gaat Minnesota de wedstrijd kort in. Verder Naz Reed Hij ging laat in de reguliere competitie ten onder vanwege zijn blessure En zij zal ook uit de wedstrijd van dinsdag zijn.

Als Joubert ook uitvalt, wordt de omzet van Wolves’ aanvalshelft erg somber. Het enige andere centrum op de lijst is tweerichtingsspeler Luca Garza, die dit seizoen 243 minuten heeft gespeeld. Karl-Anthony Towns kan duidelijk positie spelen en had zondag in de tweede helft de controle in speelpositie en scoorde 17 punten in het derde en vierde kwart.

Maar tegenover Anthony Davis op het niveau waarop hij speelt, is het een ontmoedigende taak om slechts één echte positie te hebben om tegen te spelen. Het maakt misschien niet zoveel uit in een eenmalig spel, maar elk klein voordeel of foutje zal worden uitgebuit.

Daarom zal de zaak van Joubert onder een microscoop liggen. Er is niet veel precedent voor de competitie die een speler schorst voor het slaan van een teamgenoot. Als hij geschorst wordt, komt dat waarschijnlijk van het team zelf.

Een ruzie als zondag is geen ruzie die uit het niets komt. Er zijn waarschijnlijk enkele problemen die al een tijdje onder de oppervlakte borrelen. Maar zal Minnesota een van zijn elitespelers schorsen voor de grootste wedstrijd van het seizoen?

De Lakers kunnen troost putten in de wetenschap dat ze de Timberwolves hebben verslagen met zowel Gobert als Towns beschikbaar. Maar het zou zeker als een positief gevoel voor hen voelen om het op te nemen tegen Minnesota, terwijl ze het spel van dinsdag ernstig tekort schieten.

Je kunt Jacob volgen op Twitter op @tweet.

Lees verder

READ  Moeders uit Portland vormen een menselijk schild om demonstranten tegen de FBI te beschermen
More from Madison Garrett
Nieuwe studio Embark kondigt nieuwe gratis shooter aan, The Finals
Vier jaar geleden vertrok de Chief Design Officer van Electronic Arts naar:...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *