NBN downloadsnelheden verbeteren en meer abonnementen bereiken maximale snelheden

De laatste meting van breedband in Australië van de ACCC kwartaalrapport Hij onthult dat consumenten op vaste NBN-breedbandverbindingen in mei 2021 opnieuw recordsnelheden noteerden. In de drukke avonduren van 19.00 uur tot 23.00 uur kregen de meeste consumenten vaker hun maximale abonnementssnelheid.

Uit het rapport blijkt dat de gemiddelde downloadprestaties in mei 98,4% van de plansnelheid waren tijdens alle uren en 97,6% tijdens de spitsuren. Dodo en iPrimus, beide onderdeel van de Vocus-groep, verbeterden 5,4 procentpunt tijdens alle drukke uren en uren in vergelijking met het vorige rapport, wat de grootste verbetering was voor vervoerders tijdens het kwartaal.

De resultaten geven aan dat Vocus-merken hun QoS-controlemethoden hebben verbeterd, nadat een federale rechtbank had vastgesteld dat ze in het verleden geen geschikte snelheidstestmethode hadden gebruikt.

Vodafone en MyRepublic verbeterden ook hun snelheden tijdens het kwartaal met respectievelijk 4,3 en 3,7 procentpunt in vergelijking met het vorige rapport.

Retailaanbieders behaalden tijdens de spits een abonnementssnelheid tussen 92,2% en 100,5% voor alle grote NBN-abonnementen. Dat is een bereik van 8,3 procent onder retailaanbieders, vergeleken met een bereik van 12,3 procent in het vorige rapport.

“De prestatiekloof tussen downloadsnelheidsstatistieken voor retailserviceproviders is in recente rapporten aanzienlijk kleiner geworden, maar de individuele consumentenervaringen per retailer blijven variëren”, zegt Anna Bracke, commissaris van de ACCC.

Uit het rapport blijkt dat consumenten met NBN “Home Ultrafast”-abonnementen in mei 2021 gemiddelde snelheden tussen 617 en 715 Mbps hadden. Tussen 19.00 en 23.00 uur daalden de prestaties met gemiddeld 14 procent ten opzichte van het maximum voor de dag.

READ  Super Bowl-fans hebben een gemiddelde downloadsnelheid van 5G van 817 Mbps gezien

Home Ultrafast zijn abonnementen waarbij het basisgroothandelsproduct dat door NBN Co wordt verkocht, een downloadsnelheid heeft van 500-990 Mbps.

“Uit onze tests bleek dat sommige vrijwilligers met zeer hoge snelheidsplannen geen snelheden van meer dan 100 Mbps voor aangesloten apparaten kunnen ontvangen vanwege beperkingen op Ethernet-poorten op sommige thuisgateways. We moedigen consumenten met deze hogesnelheidsplannen aan om contact op te nemen met onze vendingserviceproviders. controleren of ze apparatuur hebben die hun plansnelheden kan ondersteunen, “zei mevrouw Bracke.

“We verwachten dat retailers passende stappen ondernemen om getroffen klanten te helpen met NBN250-abonnementen en hoger, zowel bij het aanbieden van deze abonnementen als bij bestaande klanten die mogelijk alternatieve thuisgateways nodig hebben, of de optie om over te stappen naar het juiste snelheidsplan.”

Slecht presterende diensten nemen af, maar veel blijven

Het aandeel slecht presterende diensten in de steekproef van NBN-vaste telefonie van ACCC daalde van 8,1 procent in februari 2021 tot 6,2 procent in mei 2021.

Toen de ACCC in mei 2018 voor het eerst begon te rapporteren, presteerde 13,9 procent van de services ondermaats, maar de testresultaten vertoonden in de loop van de tijd een geleidelijke daling. Dit is waarschijnlijk te wijten aan twee hoofdfactoren: technische bedradingsproblemen in huis die worden aangepakt om glasvezel-naar-knooppuntdiensten te bewaken; En retailserviceproviders brengen consumenten naar de abonnementssnelheden die hun service kan bereiken.

Glasvezelverbindingen naar het knooppunt werken echter nog steeds niet zo goed als andere netwerkverbindingen. Uit het rapport blijkt dat consumenten die glasvezelabonnementen van 50 Mbps en 100 Mbps gebruiken, op elk moment snelheden hebben ontvangen die lager zijn dan de maximale snelheden van het abonnement.

READ  Versnellingen Pop! servers voor mobiele games worden begin 2021 volledig afgesloten »OnMSFT.com

“Er is een continue stroom van glasvezel voor node-klanten die langzamer dan verwachte snelheden blijven ervaren, en NBN Co en retailers zijn traag om dit aan te pakken”, zei Brakey.

“Hoewel het bemoedigend is dat sommige van de glasvezel-naar-het-knooppuntdiensten die we volgen, verbeteren, vooral gezien de extra investeringen die NBN Co vorig jaar aankondigde, moeten retailers en NBN Co meer gezamenlijk doen.”

/Algemene uitgave. Dit materiaal is afkomstig van de oorspronkelijke instelling en kan van tijdelijke aard zijn, en is bewerkt voor duidelijkheid, stijl en lengte. volledig zicht Hier.

Written By
More from Eda Greene

NetDragon’s Jumpstart lanceert nieuw Neopets Merchandise-licentieprogramma Hong Kong Stock Exchange: 0777

HONG KONG, 7 december 2020 (GLOBE NEWSWIRE) – NetDragon Websoft Holdings Limited...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *