Nederlander hackt Donald Trump’s Twitter-account in zeven p …

Het Twitter-account @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump is gehackt door een Nederlander. Dat meldt RTL Nieuws.

Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (maak Amerika weer geweldig) en zou geen extra beveiliging hebben ingevoerd. De Nederlander is ethisch hacker Victor Gevers, die al vele duizenden datalekken en andere kwetsbaarheden op internet heeft gemeld. Het kostte hem zeven pogingen om het wachtwoord van de Amerikaanse president te raden, pleit hij tegen Vrij Nederland.

“Ik dacht ‘oh god’ toen ik inlogde”, vertelde Gevers aan RTL Nieuws. “Ik wil gewoon dat ik niet binnen kan komen, vooral niet met zo’n belangrijk account.”

Bewijzen

De hacker maakte screenshots die volgens hem bewijzen dat hij toegang had tot het account, die hij ook aan het tijdschrift liet zien. Degenen die toegang hebben tot een account kunnen ook alle DM’s (directe berichten) downloaden. De hacker niet.

Hij heeft op zoveel mogelijk manieren geprobeerd de president en degenen om hem heen te informeren dat de rekening slecht beveiligd was. Het account is niet beveiligd via zogenaamde tweestapsverificatie (waarbij ook een code naar de mobiele telefoon van de accounteigenaar wordt gestuurd), maar alleen met een wachtwoord.

Bijgestelde

In eerste instantie werd er niet gereageerd op de waarschuwingen van Gevers. Ten slotte hoorde hij dinsdagavond uit de VS dat zijn waarschuwing was aangekomen, het wachtwoord van de president is nu gewijzigd.

READ  Razer Viper 8KHz sneller dan jij
More from Madison Garrett
Google Pixel 6 Pro met een gebogen scherm en een telelenscamera
Google rust de Pixel 6 Pro uit met een 6,67-inch gebogen AMOLED-scherm,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *