Nederlandse IT’er van Megaupload verhindert uitlevering aan VS

Megaupload-medewerkers Bram van der Kolk en Matthias Ortmann tekenden een deal met Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Zo kunnen ze in Nieuw-Zeeland vervolgd worden voor vermeende auteursrechtinbreuk via de internetdienst. De Verenigde Staten laten op hun beurt het uitleveringsverzoek vallen.

“Nieuw-Zeeland is nu ons thuis en we willen hier blijven”, aldus Van der Kolk en Ortmann in een verklaring. “De aanhoudende onzekerheid over de uitleveringskwestie heeft een zware tol geĆ«ist van ons leven en het is tijd om verder te gaan.” “Zodra de Nieuw-Zeelandse rechtbanken deze aanklachten hebben gehoord, zullen de Verenigde Staten de uitleveringsprocedure tegen ons intrekken.”

De zaak tegen Megaupload, waarmee gebruikers bestanden van films, tv-programma’s en games kunnen uploaden en downloaden, loopt al bijna tien jaar. Eind vorig jaar oordeelde de Hoge Raad dat medewerkers van Megaupload in aanmerking komen voor levering aan de Verenigde Staten.

Binnenkort voor de rechtbank

“Hoewel dit betekent dat we niet zullen worden uitgeleverd, ligt er nog een proces voor ons waar we in Nieuw-Zeeland zullen worden aangeklaagd. Aangezien deze zaak onder de rechter is, zullen we verder geen commentaar geven”, aldus Van der Kolk en Ortmann. Volgens de Nieuw-Zeelandse krant Heraut De twee moeten later deze maand voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Kim Dotcom Geef niet op

Mede-oprichter van Megaupload Kim Dotcom zegt dat ze zich niet zal settelen blijf je verzetten tegen aanklachten. Zo dreigt de 48-jarige voormalige Duitse hacker binnenkort te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

puntcom schrijft op twitter Hij accepteert het ‘onrecht’ dat hem is aangedaan niet, hoewel hij begrip heeft voor de beslissing van zijn voormalige collega’s. “Als ik de gevangenis in moest voor wat de gebruikers van Megaupload op onze site deden, dan zitten veel CEO’s van grote technologiebedrijven in hetzelfde schuitje met mij.” Volgens de online ondernemer verschilde Megaupload niet weinig van andere grote platformen waar gebruikers zelf konden uploaden.

READ  LEVEN. 'De corona-app werkt alleen als er genoeg mensen gebruik van maken ...

Dotcom en Mega

Kim Dotcom is over de hele wereld beroemd om zijn Megaupload-case en extravagante manier van leven. over zijn Meerdere documentaires gemaakt.

Het enorme bedrijf bestaat nog steeds en biedt cloudopslagdiensten aan particulieren en bedrijven. Nieuw-Zeelandse bedrijf zij heeft 255 miljoen geregistreerde gebruikers.

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *