Nepnieuws en kunstmatige intelligentie in Flood House

Wanneer je de galerijruimte binnengaat, zie je muren met startpagina’s met titels geschreven in chocoladeletters zoals “Dodendorp op het eiland TholenHet blijkt dat veel van de rapporten niet erg nauwkeurig zijn.

“Zelfs toen verspreidden ze nepnieuws”, zegt vrijwilliger Hester Den Backer. Verwijst naar de omslag van de wedstrijd in Parijs. Het Franse tijdschrift toont een vrouw met haar baby en golvend water op de achtergrond. “Dit is de vrouw van de dokter uit Stafinis. Ze was op bezoek bij de familie en kwam pas na de ramp terug. Zij en de baby werden uit een andere foto gesneden en het water bleef gewoon achter haar steken.”

zwart en wit

Vrijwilliger en IT-specialist Robin Rosmond heeft zich er tijdens de gedwongen sluiting van het informatiecentrum in verdiept Kunstmatige intelligentie. Hij kleurde veertig zwart-witfoto’s uit het archief in. Bewerking en origineel zijn naast elkaar op het scherm te zien.

“Kunstmatige intelligentie is een zelflerend computersysteem dat vormen in een afbeelding herkent en kleuren kan geven”, zegt de student. “Gratis download, maar je hebt wel wat technische kennis nodig.”

Als je zijn bewerkte foto’s wilt zien, kun je op zaterdagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur in het Watersnoodhuis terecht. Vooraf reserveren is niet nodig.

READ  Record: gegevensoverdracht van 178 terabit / seconde
More from Madison Garrett
Sony’s MLB: Show 21 op Xbox Game Pass was de beslissing van MLB
MLB wil zijn videogamemogelijkheden uitbreiden deel dit artikel Bedrijven in dit artikel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *