Netflix brengt mogelijk geen kosten in rekening voor het delen van accounts

Wacht nog even met het overzetten van de Netflix-profielen van exen, ex-huisgenoten en retards, want Netflix kan van gedachten veranderen. Die wil vanaf 2023 gaan rekenen voor buitenshuis delen van een rekening. De Consumentenbond zegt echter dat de streamingdienst helemaal niet mag.

Consumentenbond

De Consumentenbond Laten we weten dat Netflix geen poot heeft om op te staan. “Volgens Europese regels verhuizen abonnementen van livestreamingdiensten met je mee, ook na 14 dagen.” Dus als je niet in de VS woont, maar je hoofdadres in de app alleen in Nederland is, zou Netflix helemaal geen extra kosten moeten rekenen. in Europa wetgeving Er staat: “Als u zich in een ander EU-land bevindt, heeft u net als thuis recht op online toegang tot uw betaalde abonnementen. Als u bijvoorbeeld thuis betaalt voor een online tv-abonnement, kunt u dezelfde films bekijken en downloaden en tv-series als thuis terwijl u op vakantie bent in een ander EU-land.”

Netflix wil onder meer het IP-adres en apparaatnummer gebruiken om te loggen wie Netflix gebruikt en dus waar. Je kunt Netflix nog steeds in de trein kijken, maar als je een paar weken niet op het bekende IP-adres bent geweest, is de kans groot dat Netflix je apparaat markeert als een “ander huis” en dat betekent dat je betaal extra. Netflix wil voorkomen dat accounts tussen gezinnen worden gedeeld, zodat meer mensen een eigen abonnement kunnen krijgen en er meer geld binnenkomt.

nieuwe strategie

Ik deed het aanvankelijk omdat het een beetje worstelde met andere opkomende streamingdiensten. In de eerste helft van dit jaar vertrok de streamingdienst voor het eerst in tien jaar massaal: een miljoen mensen zegden hun abonnement op. Deze week bleek echter dat er in het derde kwartaal van dit jaar een zeer groot aantal abonnees bijkwamen: 2,4 miljoen stuks, mede dankzij onder meer Jeffrey Dahmer en Stranger Things.

READ  Recordbedrag investeringen in Nederlandse startups in eerste kwartaal

Netflix Ondanks deze extra klanten lijkt het niet af te wijken van zijn nieuwe strategie. Zelfs het goedkoopste abonnement met advertenties die Netflix zelf al die jaren niet heeft ondersteund, komt er nu aan. Nog niet in Nederland, maar in eerste instantie in andere landen voor 5-6 euro per maand. Maar dan kun je de content niet meer downloaden, krijg je 5 minuten aan advertenties per uur te zien en kun je niet alle content uit de normale bibliotheek van Red N bekijken.

Netflix heeft nog niet gereageerd op de Consumentenbond.

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *