Netflix Gaming is toch geen streamingdienst

Alles leek heel duidelijk: Netflix stapt in de games en gaat gamestreaming mogelijk maken. Het heeft immers al alles wat je nodig hebt om dingen te streamen, maar alle geruchten rond Netflix Gaming lijken iets anders te betekenen.

Netflix

Netflix heeft een uitleg gegeven over wat we kunnen verwachten van de gaming-ambities van het bedrijf, en het is opmerkelijk minder spannend dan we allemaal dachten, verwachtten of hoopten. Omdat Microsoft steeds meer doet met het streamen van games, is dat helemaal niet het plan van Netflix. In plaats van dat je games direct via je internetverbinding kunt spelen, moet je ze toch downloaden.

Netflix wil de games uitbrengen als downloadbare smartphone-apps, maar ze zullen alleen beschikbaar zijn voor mensen die betalen voor hun reguliere Netflix-abonnement. Jammer, want straks heb je alle apps op je telefoon, in plaats van allemaal netjes met elkaar verweven. Bovendien lijkt het zo omslachtig: waarom zou Netflix kiezen voor deze inmiddels verouderde manier om games te krijgen, als het alle tools heeft om zelf Netflix van cloud gaming te worden, een titel die nu vaak wordt gegeven aan Stadia, Nvidia Shield en Xbox cloud gaming.

Rare dingen

Het eerste land waar de nieuwe gamingtak van Netflix wordt getest, is Polen. Daar is het gedeelte Games nu onderdeel van de Android-app van Netflix. De app die je normaal gebruikt om films en series te kijken is dan voorzien van een extra onderdeel dat draait om games. Er zijn nu twee games beschikbaar in Polen, de 16-bit Beat ’em up Stranger Things 3 en het puzzelspel Stranger Things: 1984. Kortom, het is handig als je van de Stranger Things-franchise houdt, hoewel dat niet nodig is. Natuurlijk niet per se om deze spellen te begrijpen en te spelen.

READ  Samsung Galaxy S20 update vanaf mei in Nederland: nieuwe cameramodus

Wil je het toch eens proberen, zorg dan dat je via de Android-app bent ingelogd op Netflix met een Pools IP-adres. Dan kun je naar N Gaming gaan en daar een van de twee spellen kiezen. Van daaruit wordt u doorverwezen naar Google Play Downloads en zodra de download is voltooid, moet u uw Netflix-login gebruiken om toegang te krijgen. Omdat je met Netflix op deze manier games kunt spelen, hoef je geen microtransacties en geen advertenties te verwachten, zodat je je volledig op het spel kunt concentreren – zonder dat je extra hoeft te betalen.

Geliefde voordelen

Hoewel het een beetje teleurstellend is dat we geen games kunnen streamen, betekent dat niet dat de show nog steeds mager is. Netflix heeft tenslotte veel zeer sympathieke franchises onder zijn paraplu, waar je idealiter games uit kunt halen. We hopen de service binnenkort naar veel meer landen uit te rollen.

More from Madison Garrett

Jacob Blake schiet: Phillies, Flyers-wedstrijd wordt donderdag niet gespeeld

PHILADELPHIA (WPVI) – De spelers van Philadelphia Phillies en Washington Nationals hebben...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *