Axiom Verge 2 laat zien dat het tijd is om Metroidvanias te heroverwegen

Afbeelding van het Kotaku Splitscreen podcast-logo naast vierkante kunst voor SNES's Castlevania: Symphony of the Night.

afbeelding: Capcom / Kotaku

Meer dan enig ander medium hebben videogames de gave om termen te genereren die tegelijkertijd dwaas en obscuur lijken. Bovenaan deze lijst staat de term ‘Metroidvania’, een term die elke leek die je voor hen hebt gezegd, ertoe zou aanzetten om snel naar de dichtstbijzijnde uitgang te zoeken. Zelfs mensen die van Metroidvanias houden Hij lijkt de naam te hatenDat betekent veel zonder dat er iets wordt uitgelegd.

In de aflevering van deze week gesplitst schermIn dit artikel gaan we dieper in op de wortels van het 2D side-scrolling-genre, bagage en moderne incarnaties. Indy’s groet aan Super Metroid En Castlevania: Symfonie van de Nacht doorgaan met vermenigvuldigen elk jaar, en we bespreken enkele van onze favorieten, waaronder: Edelstenen zoals . worden vaak over het hoofd gezien tijd spinner. Zelfs Nintendo kon niet wegblijven, eindelijk passen Metroid-dread 15 jaar Nadat het oorspronkelijk was bedacht.

We bespreken ook: Axioma Maagd 2wie ben ik Deze site is onlangs herzien En het doet een zeer nauwgezette taak om de Metroidvania-formule te ontmantelen voordat het wordt uitgebreid tot iets gebrekkigs maar origineels. Om een ​​lang verhaal kort te maken: wat als meer 2D side-scrolling actiegames zich richten op uitdagingen naast het doden van dingen? In de achterste helft van de show doen we ons best om het genre volledig te hernoemen. We evalueren onze suggesties graag en maken er zelf een.

Luister naar de volledige aflevering om erachter te komen waarom het vergeten van je sleutels, portemonnee en al het andere de echte Metroidvania is. En een herinnering dat er elke vrijdag nieuwe afleveringen verschijnen, dus like en abonneer Apple-podcastEn spotify, of Stitcher Om het te krijgen zodra het direct wordt gelanceerd. Je kunt ook een recensie achterlaten of ons een e-mail sturen op [email protected] als je vragen hebt of een onderwerp wilt voorstellen. Of als je spannende video’s in realtime wilt leveren, kun je ons bereiken op Twitter: ik Tweet insluitenFahi Tweet insluitenen Lisa Marie Tweet insluiten. Tot volgende week!

READ  Steam Deck bevindt zich in de "laatste ontwikkelingsfase", stuur ontwikkelkits
More from Madison Garrett

Verlaten, filmische survival-simulatiespel komt later dit jaar uit op PS5 – PlayStation.Blog

welkom iedereen! Ik ben Hassan Kahraman van de in Nederland gevestigde Blue...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *